„Greva de la APIA Giurgiu”, un veritabil fake-news

0
508

În cursul zilei de vineri, 29 noiembrie, un site local publica o știre care, mai târziu, s-a dovedit a fi un veritabil fake-news. Respectivul site itera faptul că, în cursul dimineții, angajații APIA Giurgiu ar fi intrat într-o grevă spontană, nemulțumiți de faptul că, în urmă cu două zile, conducerea instituției a fost schimbată, fostul director Carmen Miron-Urîtu revenind pe postul pe care l-a ocupat până acum doi ani. 

„Știrea” grevei a fost preluată și transformată într-un „bulgăre de zăpadă”, invadând internetul. 

Urmare a acestui fapt, conducerea APIA Giurgiu a transmis, cu puțin timp în urmă, un comunicat, pe care îl redăm mai jos: 

Urmare a articolului apărut în presa on-line cu titlul Greva de la APIA Giurgiu, ne cerem scuze fermierilor care s-au prezentat la sediul instituției și au așteptat rezolvarea unei probleme tehnice survenite la ușa de la intrare. Menționăm că întârzierile survenite în preluarea problemelor fermierilor nu au legătură cu subiectul articolului apărut, care este neasumat și se încadrează în categoria fake-news”, se mai arată în punctul de vedere al APIA Giurgiu. 

(Jurnal)