La începutul unei recente  şedinţe de Guvern, premierul a folosit de şase ori cuvântul ”imunoglobină”, deşi corect este imunoglobulină.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a luat decizia de a declanşa mecanismul european de protecţie civilă pentru asigurarea cantităţii de imunoglobină necesară pentru tratamentul populaţiei. În şedinţa de Guvern de miercuri, premierul Viorica Dăncilă , dorind să declare  că prin declanşarea Mecanismului European de Protecţie Civilă va fi rezolvată pe termen  criza acestei substanțe a rostit greșit  ”imunoglobină” în loc de imunoglobulină. Premierul a folosit greşit termenul nu o singură dată, ci  de şase ori, ceea ce a dovedit că este cu totul în afara înțelesului acestui termen,

”Reamintesc că discontinuităţile în aprovizionarea cu imunoglobină (imunoglobulină – n.r.) au fost generate de retragerea de pe piaţă a producătorilor care asigurau 80% din necesar, iar în ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sănătăţii în 2017, inclusiv eliminarea taxei clawback, criza de imunoglobină (imunoglobulină – n.r.) a continuat”, a adăugat premierul stâlcind într-o engleză pitorească, taxa ”clawback”.

(Jurnal)