Timp de o orăși jumătate  s-a derulat un exercițiu cu forțe în teren desfășurat în colaborare cu celelalte instituții la nivel județean (SAJ, IPJ, IJJ, APM) în scopul unei mai bune cooperări și gestionări a situațiilor de urgență. Pe timpul misiunilor din cadrul exercițiului a fost activat Planul Roșu de intervenție.
Mijloace de intervenție folosite în cadrul exercițiului: 1 echipaj CBRN (echipaj pentru cercetare CHIMICA, BIOLOGICA, RADIOLOGICA si NUCLEARA), 1 ATPVM (AUTOSPECIALA pentru TRANSPORT PERSONAL si VICTIME MULTIPLE), 1 PMA (POST MEDICAL AVANSAT), 1 DESCARCERARE GREA, 1 ASAS (AUTOSPECIALA DE STINGERE CU APA SI SPUMA), 1 AMBULANTA SMURD.
Scenariul exercițiului: o autocisterna încărcată cu o substanță necunoscută, ieșind de pe DC 108 pentru a pătrunde pe DN 5B, a acrosat un microbuz in care se aflau 7 persoane, acesta din urmă riscosand într-un autoturism in care se afla o persoana (aceasta rămânând incarcerata). A fost solicitat echipajul CBRN pentru identificarea substantei si a riscurilor existente la fata locului, precum si o autospecială de stingere cu apă și spumă, întrucât capul tractor al cisternei a luat foc în timpul impactului.
De asemenea, echipajul de pe descarcerare a acționat pentru extragerea in siguranta a victimei din autoturism.
Mai multe resurse medicale s-au deplasat de urgență la fata locului pentru acordarea p.a. si transportul victimelor la unități spitalicești.

Mai jos sunt câteva imagini de pe timpul desfășurării exercițiului!