Începând de astăzi, 2 ofiţeri şi 29 de subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu au fost înaintaţi în gradul următor. Tot de astăzi, alți 3 jandarmi au fost trecuți în rezervă, cu drept la pensie.

Ofiţerii şi subofiţerii avansaţi au împlinit sau împlinesc stagiul minim în grad anul acesta, fiind înaintaţi:

  • în gradul de maior: 2 ofiţeri;

  • în gradul de plutonier adjutant şef: 8 subofiţeri;

  • în gradul de plutonier adjutant: 18 subofiţeri;

  • în gradul de plutonier major: 3 subofiţeri.

Aceştia au primit noile grade în cadru festiv, la sediul inspectoratului.

După o perioadă cuprinsă între 25 și 28 de ani de carieră militară un ofițer și doi subofițeri au fost trecuți în rezervă, cu drept la pensie.

Colonelul Lungu Lucian, care și-a desfășurat activitatea ca șef al Serviciului Resurse Umane, plutonierul adjutant șef Stan Nicolae și plutonierul adjutant Vișana Florian, ambii subofițeri în domeniul pazei și protecției instituționale au primit plachete și diplome de excelență pentru profesionalismul și loialitatea manifestate de-a lungul carierei militare.

Informaţii suplimentare:

Înaintarea în grad a cadrelor militare se poate face la termen, înainte de termen sau în mod excepţional.

Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate care se disting prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă pot fi înaintaţi în gradul următor şi înaintea expirării stagiului minim în grad dacă până la data când se fac astfel de înaintări au împlinit cel puţin jumătate de stagiul respectiv (03 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române şi 01 decembrie – Ziua Naţională a României).