Cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile, patru pompieri giurgiuveni care s-au evidenţiat prin modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu au fost avansaţi în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim. Festivitatea de înmânare a noilor grade a avut loc astăzi, 28 februarie, la sediul inspectoratului.

Un ofițeri și trei subofițeri au participat la momentul festiv alături de colegi, aceștia fiind avansați în gradele de căpitan, plutonier adjutant șef și plutonier adjutant.

Tot cu acest prilej, au fost premiați și câștigătorii “Cupei Protecției Civile” la minifotbal. Competiția, organizată în colaborare cu Asociația Sportivă a Pompierilor din România – sucursala Giurgiu, s-a desfășurat în perioada 17-28 februarie și a reunit echipe de la subunitățile inspectoratului.

După meciurile de fotbal, disputate, clasamentul arată astfel:

  • locul I – tura 2, Detașamentul de Pompieri Giurgiu;
  • locul II – echipa 1 a Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal;
  • locul III – tura 3, Detașamentul de Pompieri Giurgiu;
  • Cupa Fair Play – echipa a 2-a a Detașamentului Bolintin Deal.

Câștigătorii au primit diplome și cupe.

***

La 28 februarie se aniversează Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea a semnat Înaltul Decret Regal, publicat, la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României ca Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.

În anul 2004, România a parcurs un proces de reformă instituţională, astfel că protecţia civilă şi pompierii militari au format o structură unitară – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, componentă aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.