Giurgiuvenii sunt solicitaţi de către directorul GSL,  să ajute la identificarea zonelor cu probleme din Municipiu

1
635

Vremea favorabilă de afară le-a facilitat salariaţilor Giurgiu Servicii Locale (GSL), continuarea activităţii de toaletare a arborilor de pe marginea străzilor din Municipiu . Directorul Societăţii, Silvian Dumitrache, ne spunea că deja o parte dintre arterele importante ale oraşului au fost rezolvate în acest sens. Am finalizat bulevardul I.C.Brătianu  (fostă Eroilor –n.red.), o parte din şoseaua Griviţei şi din bulevardul “1907”, aici începându-se concomitent, plantări de noi arbori.…Plantăm în special pe partea pe care se află  reţeaua principală  de energie electrică. Asta ne va ajuta  să nu mai avem probleme, sădind arbori din speciile Catalpa şi Albiţia (arborele de mătase) ce nu-şi dezvoltă coronamentul în înălţime decât pe un segment limitat, astfel că ramurile nu vor crea dificultăţi instalaţiilor de energie electrică. De săptămâna viitoare pregătim de sădit arbori pe I.C.Brătian… cel puţin tot atâţia câţi au fost tăiaţi.

Întrebat care sunt celelalte activităţi din cadrul societăţii la acest început de primăvară, directorul GSL ne-a precizat: Suntem preocupaţi de întreţinerea mobilierului stradal şi a indicatoarelor rutiere. În acest sens directorul societăţii ne spunea că numărul actelor de vandalism din Municipiu a scăzut simţitor în ultima vreme . El releva totuşi faptuul că există o zonă blestemată, pe şoseaua Sloboziei , unde mobilierul locului de joacă ( gărduleţ, bănci etc.) sunt permanent distruse.

Silvian Dumitrache menţiona totodată faptul că un factor important în  identificarea acestor probleme este cetăţeanul şi de aceea făcea un apel la giurgiuveni de a-i sprijini pentru localizerea şi  inventarierea tuturor acestor zone cu probleme din Giurgiu.

 

(Florian Tincu)

1 COMENTARIU