Giurgiuvenii se întreabă: Cine plătește amenajarea eșuată a pontonului de pe Canalul Plantelor ?!

0
276

Recent, pe Facebook a apărut o observație pertinentă din partea unei giurgiuvence, privitoare la starea pontonului aparținând Primăriei Giurgiu, realizat pe Canalul Plantelor, adiacent Podului Bizetz (nou).

În imaginea postată pe Facebook de semnatara materialului se poate vedea cum pontonul amenajat cu câțiva ani în urmă cu scopul de a servi ca loc de ancorare a ambarcațiunilor (bărci, hidrobiciclete…), destinate relaxării cetățenilor, a început de mai multă vreme să…”intre la apă”. În acest sens reclamanta constată faptul că cei ce s-au ocupat de planurile tehnice ale acestei amenajări au greșit flagrant, precizând că ea ar fi trebuit realizată, cităm: ”mai sus de maximul istoric al cotei apei”.

Ciudat este, așa cum constată semnatarul sesizării, că nici proiectantul, nici constructorul și nici beneficiarul (Primăria Giurgiu), nu au avut habar și nici nu au ținut cont de acest detaliu tehnic. (…) L-au construit jos și a fost inundat. Scoteau apa din clădire cu pompele și au lucrat zi Și noapte sa facă acel dig de protecție, care a distrus întreg ecosistemul în zonă. Plus că a blocat barjele ANIF, deci va trebui dărâmat… mai scrie autoarea materialului, care se întreabă cine va plăti acum pagubele.

După cum se poate observa, scândurile care acopereau flotoarele lipsesc la momentul de față, accesul pe ponton prezintă risc de accident și nu este recomandat!

În mod normal refacerea întregii amenajări, ținându-se cont, de această dată, de detaliile tehnice ce se impun în această zonă, ar trebui să fie suportată de cei care au construit, recepționat și permis o astfel de anomalie. Iată o nouă pisică pe care unii o vor arunca, nejustificat, în curtea primarului Adrian Anghelescu. Iată un motiv pentru care adevărații vinovați trebuie puși să plătească, în acest fel creându-se un precedent ce ar trebui să devină o regulă în toate instituțiile de stat.

(City ZEN)