scrumbieGiurgiuvenilor,  mari amatori de peşte  la grătar sau gătit sub diverse forme  le sugerăm să  meragă de joi până duminică, în Parcul Naţional  (Bulevardul Basarabia nr. 35-37 , lângă Arena Naţională), la mai mare festival de profil din Capitală:  „Tradiţii de Florii şi Ospăţ cu Scrumbii”.

Vă aşteaptă Scrumbia, dar şi un cozonac de 40 de kilograme, plus o pască de 25 de kilograme , care vor fi „vedetele” festivalului.

Surpriza şi vedeta festivalului va fi însă scrumbia, trufandaua sezonului, ce va fi prezentă în toate zilele festivalului: pe grătar, pe plită, în saramură, afumată sau marinată! Conform organizatorilor peste 10.000 de scrumbii vor fi pregătite pe parcursul celor 4 zile.

Festivalul „Tradiții de Florii și Ospăț cu Scrumbii” are loc cu ocazia sărbătorii de Florii, a doua dezlegare la peşte din postul Paştelui.

Organizatorii vor mai pregăti, alături de scrumbie de Dunăre, păstrăv, ştiucă, macrou, file de crap, doradă şi chefal.

La festival se vor găsi şi preparate inedite — paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, raci, tentacule de caracatiţă, raci, rechin, peşte spadă şi scoici.

Pe lângă preparatele gătite la faţa locului,  veţi mai găsi  şi zacuscă de peşte, peşte în saramură sau peşte afumat.

Nu vor lipsi produsele de post, dar şi dulciuri, brânzeturi, afumături, pâine de casă şi plăcinte, precum şi decoraţiuni şi articole de artizanat.

Conform aceloraşi surse, sâmbătă 8 aprilie, se va pregăti cozonacul uriaş şi pasca!

Intrarea este liberă!