În urma datelor furnizate de către inspectoratelee de Poliție din țară, constatarea este că în România se fură ca în codru. Numai în judeţul Ialomiţa au avut loc în ultima vreme zeci de jafuri la drumul mare.

Noua metoda a  tâlharilor  de furt pe șosele este simplă. Indivizii pândesc maşinile lăsate pe avarii şi le înţeapă cauciucurile. În timp ce şoferul înlocuieşte roata, ei fură tot ce găsesc de valoare în autoturism.

Una dintre victimele acestul mod de operare povestea: “Am văzut în oglindă oameni care veneau spre maşină. Unul dintre ei era ghemuit lângă roata din spate, dreapta. Mi s-a părut că are ceva în mână, nu m-am înşelat. Am pornit motorul şi am demarat în trombă fără să mai stau să văd ce se poate întâmpla.  Imediat după ce am plecat am sunat la poliţie, la câteva secunde şi acolo mi s-a spus că cu siguranţă am anvelopa tăiată şi cu siguranţă că sunt urmărit de o maşină. În timp ce vorbeam cu ei mi-a apărut mesajul în bord, de pană pe spate dreapta, deci mi-am dat seama că au reuşit să taie cauciucul… ”În cazul de față victima a preferat să distrugă cauciucul decât să rişte să oprească şi să fie ajuns din urmă de tâlhari. El s-a întâlnit cu poliţiştii, pe care îi sunase, la o benzinărie. Din păcate agenţii nu i-au prins pe indivizii văzuţi de şofer. În ultima vreme cele mai multe astfel de jafuri au avut loc pe șoselele din județul Ialomița ceea ce conduce la ideea că autorii acestora ar putea fi cetățeni ai acestui județ.

Purtătorul de cuvânt IPJ Ialomița preciza în acest sens:Există un cerc de suspecţi. La nivelul Poliţiei Municipiului Urziceni se fac cercetări în această cauză…”

Deocamdată există doar suspecți

Până în acest moment peste 60 de cazuri similare au fost înregistrate numai la poliţia judeţeană Ialomiţa. Imediat după lăsarea întunericului, hoţii se pun la pândă aici în pădure. În momentul în care o maşină trage pe dreapta în parcare hoţii profită de neatenţia şoferilor şi fură tot ce găsesc la îndemâna. Primarul comunei Sineşti, din apropiere, admite că problema este reală:  A fost o perioadă nu chiar scurtă de linişte. Când noi am iluminat parcarea, am pus stâlpi şi lămpi, şi am început monitorizarea video a comunei, lucrurile au început să se mişte spre bine. Încercăm să monitorizăm să nu se mai întâmple asemenea lucruri.

Ce avertizează Poliția

Polițiștii însă fac deocamdată avertizarea ca pentru siguranţa dumneavoastră să  nu opriţi în zone întunecoase şi pustii, iar dacă aveţi pană, după ce tocmai aţi făcut o oprire neprevăzută, să sunaţi la 112. Echipajele de poliţie au fost dublate în ultimele zile  ca număr pe drumurile din judeţul Ialomiţa însă până acum fără succes.

(Jurnal)