Vineri 15 Martie, ora 15.00, timp de 15 minute, haideți să ne întâlnim în parcul de la Primărie. Ne putem exprima astfel solidaritatea cu Moldova („și eu vreau autostradă!”),  dar și cu magistrații. Orice altă problemă își poate găsi loc pe o pancartă. 

Acesta este mesajul postat, cu aproape o săptămână în urmă, pe facebook, de către profesorul Mirela Manda.

Invitația cadrului didactic giurgiuvean vine ca urmare a protestului inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit, în mod simbolic, în judeţul Suceava, primul metru de autostradă din Moldova, ce va fi inaugurat astăzi, la ora 15.00.

Iniţiativa sa se constituie într-un protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi în România şi în mod special în zona Moldovei, sperând că gestul său va fi urmat şi de alţi oameni de afaceri din întreaga ţară tot în semn de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi.

De precizat faptul că mai mulți angajați ai diferitelor instituții din municipiu au promis că astăzi, la ora 15,00, vor lua un răgaz de 15 minute, în semn de solidaritate cu protestatarii.

(Jurnal)