Giurgiuveni neascultători! Câte persoane au fost duse în carantină instituționalizată, după încălcarea unor reguli

0
410
Man self isolating at home

De la 15 mai, România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă. Altfel spus, o serie de măsuri și reguli pe care a trebuit să le respectăm cu strictețe în cele două luni de stare de urgență au fost fie relaxate, fie chiar anulate. 

Probabil că astfel au gândit și unii concetățeni ai noștri, care, odată cu intrarea în starea de alertă și cu relaxarea măsurilor, au considerat că, gata, au voie să bântuie pe străzi după bunul plac. Cei la care facem vorbire în rândurile de mai sus sunt cei pe care „tranziția” i-a prins în autoizolare la domiciliu. 

Crezând, probabil, că nu mai este obligatoriu (mai ales după 1 iunie) să mai stea în case, 11 giurgiuveni au fost surprinși de polițiști că au părăsit locul de izolare, astfel că aceștia au fost conduși, imediat, în centrele de carantină instituționalizată, unde își petrec alte 14 zile, departe de familie. Aceștia vor fi nevoiți să își suporte cheltuielile aferente carantinei. 

Conform actului normativ aprobat de guvern, cheltuielile aferente carantinei pentru fiecare persoană aflată în carantină sunt următoarele:

-alocația de cazare în valoare de 230 lei/zi , care include pe lângă costurile legate de asigurarea spațiului de locuit, costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora; în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod gratuit, alocația de cazare este în valoare de 50 de lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora.

-indemnizaţia de cazare, în cuantum de 70 lei/zi care include următoarele cheltuieli: cheltuieli cu hrana, produse de igienă (săpun, șampon, papuci de unică folosință, halat).

(Jurnal)