De mai mult timp, în Giurgiu este în vigoare un Regulament privind activitatea de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberarea vehiculelor, a vehiculelor staţionate, parcate neregulamentar/abandonate pe domeniul public. Pe de altă parte, Contractul de gestiune prin atribuire directă a serviciilor de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor staţionate, parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public al Municipiului Giurgiu a fost atribuit, prin decizia aleşilor locali, către SC Giurgiu Servicii Locale SA. Prin adresa întocmită la 19 iulie de către GSL, au fost propuse şi tarifele aferente acestor operaţiuni, tarife pe care vi le vom prezenta în curând.

“Aceste operaţiuni nu au scopul de a jecmăni populaţia, ci de a încerca să îi disciplinăm pe cei care nu înţeleg că unde-i lege nu-i tocmeală, iar legile trebuie respectate”, spuneau, nu o dată, atât primarul municipiului, Nicolae Barbu, cât şi reprezentanţii poliţiei rutiere locale sau naţionale.

Aceste tarife vin după ce, timp de circa un an de zile, poliţiştii locali au acţionat, sancţionând cu amenzi sau chiar blocând roţile, aproape zilnic în zonele aglomerate unde maşinile stau oprite după bunul plac al şoferilor. Iar pentru cârcotaşi, nu mai puţin de 12 acte normative cu referire la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau a gestionării vehiculelor scoase din uz stau la baza regulamentului care va intra în discuţie într-o viitoare şedinţă de consiliu local. (Jurnal)