Precipitațiile din ultima perioadă, precum și temperaturile ridicate  au favorizat apariția și dezvoltarea în acest mediu umed, a numeroase insecte dăunătoare (țânțari,căpușe,etc.).

Pentru a preîntâmpina efectele defavorabile unui mediu ambiant plăcut, sănătos, Giurgiu Servicii Publice S.A va organiza în paralel cu activitățile  de dezinsecție terestră și acțiuni de pulverizare aeriană.     

Astfel Giurgiu Servicii Publice S.A. face cunoscut că în perioada 14-16.06.2019, în intervalul orar 0530-1030 și 1900-2100, pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a mun.Giurgiu (intravilan și extravilan), se vor executa acțiuni de pulverizare aeriană (etapa a-I-a), de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunatoare (țânțari, căpușe, etc.).

Aceste operațiuni de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice ne permit acest lucru, altfel actiunea va fi reprogramată.

„Precizăm că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea tratamentului,  asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepartarea stupilor în intervale de timp cât mai reduse cu putință, în caz contrar Primaria Municipiului Giurgiu si Giurgiu Servicii Publice S.A., sunt absolvite de orice responsabilitate.

Pentru dezinsecția aeriană se va folosi K-OTHRINE PROFI 250 EC, substanță activă DELTAMETHRIN 25g/l (2,5%) și PIPERONIL BUTOXIDE 225 g/L(23,9%), omologată de Ministerul Sănătății, aceasta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Cum am precizat, în paralel de la nivelul solului se va acționa cu : Solfac EW50 și Solfac Trio EC 200, urmând a  fi  aplicate prin  pulverizare cu aparate portabile (atomizoare ), cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.(preconizăm că acțiunile terestre se vor încheie pe data de 28.06.2019)”, se arată într-un comunicat transmis publicaţiei noastre de către SC Giurgiu Servicii Publice SA.

Substanțele folosite pentru dezinsecție sunt produse de grupul Bayer AG, omologate și avizate de Ministerul Sănătății Publice.