Potrivit unui studiu realizat de ”Storia” în colaborare cu ”D&D Research”, orașele  Giurgiu, Alexandria, Focşani, Zalău şi Brăila sunt , în percepţia românilor, oraşele din  România cu cele mai nesatisfăcătoare facilităţi educaţionale.

Giurgiu şi Alexandria sunt pe ultimele locuri în acest clasament şi totodată  oraşele cu cele mai mici medii la examenul de bacalaureat. În ceea ce privește rata şomajului , ea este cu 70% mai mare în oraşele de pe ultimele 10 locuri .

La polul opus românii consideră că Oradea, Braşov, Piteşti, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca sunt cele mai satisfăcătoare oraşe din România din punct de vedere al accesului la educaţie. În timp ce în Braşov şi Oradea rata şomajului este sub 4%, în Giurgiu şi Teleorman ea este de peste 10%”!

 „Pentru un segment mare de oameni, accesul la educaţie de calitate este un criteriu foarte important în alegerea zonei. Cu cât este mai apropiată o facilitate apreciată, cu atât mai mult calitatea vieţii creşte acolo”, explică Dan Petre, Managing Partner D&D Research.

De precizat că studiul s-a desfășurat  pe un eşantion de 250.000 de persoane.

(Jurnal)