Conform unui studiu realizat de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro, preluat de economica.net, oraşul Oradea a fost desemnat centrul urban cu cele mai bune facilităţi medicale şi cu cel mai înalt grad de siguranţă din România, iar Braşovul oraşul cu cel mai avantajos cost al vieţii.

Potrivit studiului, reşedinţa judeţului Bihor este urmată de Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Baia Mare, Piteşti şi Cluj-Napoca. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase oraşe din punctul de vedere al facilităţilor medicale se numără  Focşani, Tulcea, Călăraşi, Constanţa, Bacău, Vaslui și Giurgiu, precizează acelaşi economica.net.

În privinţa regiunilor istorice, Banatul a fost desemnat de 8.332 de români ca fiind regiunea cu cele mai bune facilităţi medicale, fiind urmată de Maramureş, Crişana şi Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepţiei locuitorilor faţă de facilităţile medicale în oraşele şi cartierele lor a fost obţinut de Dogrobea, Moldova şi Muntenia. Zona Bucureşti şi Ilfov se află la mijlocul clasamentului.

În general, oraşele cu un număr mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută au fost considerate şi oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al facilităţilor medicale au în medie sub 100.000 de locuitori şi o rată a şomajului ridicată. De aici și prezența Municipiului Giurgiu în coada clasamentului.

(Jurnal)