EURO 2020. Germania a zdrobit campioana ”en titre” a Europei, Portugalia (4-2).  Spania a terminat la egalitate cu Polonia (1-1) și tremură pentru calificare…

0
272
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 21: The Henri Delaunay Cup with the EURO 2020 logo during the UEFA EURO 2020 Launch Event at City Hall on September 21, 2016 in London, England. (Photo by Christopher Lee - UEFA/UEFA via Getty Images)

Sâmbătă 19 iunie, s-au disputat câteva dintre cele mai interesante partide ale acestui Campionat European de fotbal. O rundă care a demonstrat, așa cum deseori s-a spus că în fotbalul modern nu mai există echipe mici și mari ș că totul se tranșează  pe gazon, de la egal la egal.

 Iată de ce până la acst moment, la EURO 2020, echipe din fostul bloc comunist precum, Polonia, Slovacia sau Ungaria au creat mari probleme echipelor favorite…

Primul meci a programat întâlnirea dintre selecționata Ungariei și cea a campioanei mondiale, Franța, în Grupa F a turneului final EURO 2020, meci încheiat cu un nesperat 1-1, după ce ungurii au condus cu 1-0.  Un meci despre al cărui istoric am scris într-un material anterior.

Cea de-a doua partidă a opus echipa campioană a Europei, Portugalia, ”panzerelor” germane.  La capătul unui spectacol total considerat ca fiind cel mai bun meci de  până acum de la acest campionat european, Germania a învins, la Munchen, Portugalia, cu 4-2. Au marcat: C. Ronaldo 15, Jota 67 / Dias 35 (autogol), Guerreiro 39 (autogol), Havertz 51, Gosens 60.

Nemții au urcat astfel pe locul 2 în grupa F. În acest context Portugalia cade pe 3 și va avea nevoie de un rezultat bun în ultima etapă, împotriva Franței, pentru a avansa în faza optimilor de finală.

În ultimul meci al zilei,  la Sevilla, Spania  a terminat la egalitate cu  Polonia (1-1). Au marcat: Morata min. 26 și Lewandowski min. 54.  Ultimul sfert de oră al meciului a reprezentat un adevărat asediu la poarta polonezului Szczesny. Polonia însă a rezistat și rămâne în cărți pentru calificarea în optimile de finală. Ea va juca în ultima rundă împotriva Suediei.

 „Furia Roja”  va tremura acum  pentru calificarea în optimi la Euro 2020…

De menționat  faptul că Spania are un bilanț neașteptat de slab după două runde. Ea a strâns doar două puncte, cu un singur gol marcat, și înfruntă în ultimul meci o echipă arțăgoasă ca cea a Slovaciei, ce se va mulțumi și cu o remiză, care însă i-ar descalifica pe iberici.

(Jurnal)