De 26 de ani, cu o singură întrerupere de aproximativ opt luni, când a ocupat poziția de director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, dr. Gelu Ciobanu își desfășoară activitatea în cadrul Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, de miercuri, 3 iunie, fiind numit director adjunct al acestei instituții. Numirea este făcută pentru perioadă determinată: perioada Stării de Alertă. 

„Sunt singurul medic din cadrul conducerii și a structurii de inspecție, și, odată cu numirea mea pe acest post, consider că s-a intrat într-o oarecare normalitate. Mai ales în această perioadă, aveam nevoie de un cadru medical care să știe să coordoneze activitatea. Așa cum se știe, am preluat această funcție într-o perioadă destul de dificilă, cu personal insuficient, iar cei pe care îi avem, sunt „transferați” în alte puncte, în Vamă sau la recoltări probe”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, proaspătul director adjunct al DSP Giurgiu. 

Întrebat despre „secretul” numărului relativ scăzut de cazuri de COVID19 înregistrate la Giurgiu, Gelu Ciobanu spunea că acesta constă, în primul rând, în monitorizarea foarte atentă a celor aflați în izolare sau carantină, dar și în sprijinul – mai mult decât s-ar fi așteptat – primit de la structurile Ministerului Afacerilor Interne. 

„În rest, pot spune că perioada pe care am traversat-o, cel puțin la Giurgiu, a însemnat oarece greutate, pentru că eu, fiind singurul medic, am fost nevoit să iau deciziile de unul singur, fără a mă putea consulta cu cineva. Norocul meu, dacă pot spune așa, este că asistentele care sunt angajate la DSP Giurgiu sunt destul de vechi, și își cunosc destul de bine atribuțiile”, a mai precizat dr. Ciobanu. 

(Jurnal)