dsc_0181La Astra se vorbeşte de insolvenţă cât şi de preluarea terenului de către Steaua…

Din cauza unei ciuperci care a proliferat necontrolat vara trecuta, gazonul stadionului Astra a fost puternic afectat, ne-a declarat Tudorel Popazu, administratorul bazei sportive Marin Anastasovici – Giurgiu.

S-a început acţiunea de remediere a terenului prin însămânţare şi reînsămânţare, dar, din păcate, rezultatele au fost slabe – preciza Popazu.  S-a trecut apoi la decopertare pentru a se implanta un alt gazon. Ceea ce a rămas în urma decopertării a fost valorificat pentru pista de atletism de lângă Sala Polivalentă din Municipiu.

Oficialii spun că până la începutul acestei săptămâni  lucrările de reabilitare se vor finaliza. Acest lucru va aduce, fără îndoială, un plus, în ceea ce priveşte condiţiile de joc ale echipei, atât în Liga internă, cât şi în cupele europene.

   Lucrările de modernizare a complexului ”Marin Anastasovici ”au început în 15 mai 2012. De atunci nu s-au mai executat lucrări “serioase” de reabilitare, ci doar de întreţinere. Se pare că în cazul altor cluburi din topul Ligii 1,  “reviziile tehnice” se fac mai frecvent, o dată la un an sau chiar la câteva luni. Comentariile ar fi de prisos în această problemă.

Mai apare pe parcurs un alt fel de “nevoie“, aceea ca meciurile Astrei să se  joace pe stadioane precum Arena Naţională, care are o capacitate mai mare pentru suporteri,  însă fără să existe diferenţe majore între cele două suprafeţe de joc.

Au fost observatori străini în timpul meciurilor cu echipe titrate din vest, care au comentat pozitiv în legătură cu întreţinerea foarte bună a gazonului, considerând că acest lucru s-ar realiza cu cel puţin douăzeci de oameni – mai spunea Tudorel Popazu

Realitatea este însă cu totul alta. La Giurgiu  munca a cel puţin douăzeci de oameni calificaţi este dusă la îndeplinire de patru oameni, dacă nu chiar doi, în anumite situaţii. Suprafaţa de joc este ca un copil, când vrea apă, trebuie să-i dai apă… totul e la  foc continuu şi nu trebuie lăsata nesupravegheata” a mai precizat Tudorel Popazu.

Tot de la administratorul terenului am mai aflat că  firma care a început lucrările de amenajare în anul 2012  (care între timp şi-a încetat contractul)  a continuat să se ocupe cu întreţinerea gazonului Astrei, cu  sprirjinul GSL şi al Consiliului Local al Primăriei Giurgiu. Popazu ne mai spunea că  cele două instituţii locale au  contribuit substanţial la “plombarea” acelor porţiuni ce se decopertează de la un meci la altul,  în timpul jocului.

dsc_0192Foarte mulţi jucători importanţi ai Astrei au ajuns între timp la Steaua precum: Enache, De Amorim, Boldrin,  iar în curând, vor fi transferaţi şi Denis Alibec şi chiar Teixeira. Firul logic ne-ar conduce către ideea conform căreia complexul sportiv de la Giurgiu ar putea să ajungă în ograda roş albaştrilor. Până să se confirme sau să se infirme această ipoteză, suporterilor giurgiuveni nu le rămâne decât să rămână alături de echipa ce le-a oferit clipe plăcute atât în campionat  cât şi în cupele europene.               (Jurnal)