PSD nu are niciun temei pentru a demite Guvernul Florin Cîțu. Avem cea mai mare creștere economică din UE, am scăzut inflația față de perioada în care guverna PSD, economia își revine, angajările sunt pe un trend ascendent, aducem bani europeni pentru dezvoltare.

”În textul moțiunii de cenzură, PSD a înșiruit numeroase minciuni și este bine să restabilim adevărul, în ceea ce privește măsurile cu impact asupra vieții românilor.

Din 2015 și până astăzi, deciziile prin care alocațiile pentru copii au crescut au aparținut exclusiv PNL. Cea mai recentă majorare a fost la 1 ianuarie 2021.

Cât timp a fost la guvernare, PSD nu a luat vreodată vreo decizie de mărire a alocațiilor pentru copii.

În toamna lui 2019, când a pierdut puterea, PSD a lăsat valoarea unui punct de pensie la 1.265 lei.

După un an și jumătate de guvernare liberală, un punct de pensie este acum 1.442 lei, cu 177 lei mai mult.

PNL a realizat astfel cea mai mare creștere a punctului de pensie, chiar într-o perioadă de dificultăți economice la nivel global, din cauza pandemiei de coronavirus.

În martie 2021, salariul mediu net a fost 3.547 lei, față de 3.179 lei cât era în noiembrie 2019 când PNL a dat jos guvernul PSD.

În guvernarea liberală, salariul mediu net al românilor a crescut cu 368 lei, adică 12%, față de guvernarea PSD.

În privința acuzației PSD că „de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni”, tupeul PSD a atins cel mai jalnic record de demagogie și minciună.

Ceea ce vrea să ascundă PSD este că problema României nu este cu datoria publică (situată mult sub pragul impus de UE de 60% din PIB), ci cu deficitul bugetar excesiv lăsat de PSD. Comisia Europeană a deschis procedură împotriva României din cauza acestui deficit bugetar excesiv creat de PSD, nu din pricina nivelului datoriei publice.

România este singura țară din UE aflată în această situație, o situație cauzată exclusiv de guvernarea PSD în anii 2017-2019.

Românii pot vedea acum foarte bine care este alternativa la Guvernul actual: o alianță toxică între populiștii de la PSD și extremiștii de la AUR” – afirma deputata PNL, Gabriela Horga.

Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu