Gabriela Horga: „Guvernul a analizat oportunitățile de finanțare în valoare de peste 16 de miliarde de euro, pentru dezvoltarea sectorului energetic al României”.

0
104

România va putea beneficia de aceste fonduri până în 2030, pentru a-și dezvolta sectorul energetic în tranziția către o economie verde și pentru a combate efectele schimbărilor climatice.

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat ca România să pună accentul pe generarea de capacități proprii de producție a componentelor necesare proiectelor pentru producerea energiei din surse regenerabile. În acest fel, se vor dezvolta capacitățile de producție din sectorul energetic și vor fi create noi locuri de muncă, în domenii tehnologice de viitor.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat Strategia energetică națională, Planul Național Integrat Energie și Schimbări Climatice, precum și Instrumentele de finanțare în domeniul energiei până în 2030.

Investițiile vor fi realizate din fonduri europene, prin intermediul PNRR și Fondului de Modernizare, în domenii precum energie regenerabilă, înlocuirea cărbunelui, energia nucleară, cogenerare, biocombustibil, modernizarea infrastructurii energetice.

Printre beneficiarii acestor investiții majore se numără și comunitățile locale, care vor putea accesa fonduri pentru modernizarea și extinderea rețelelor de termoficare.

România are nevoie de investiții masive în sectorul energetic, iar tranziția la o energie din surse regenerabile urmărește și asigurarea accesului la energie electrică și termică pentru toți consumatorii”.

(Gabriela Horga – deputat PNL de Giurgiu)