Amendamentul a fost inițiat de colegii mei, Alexandru Kocsis, Bogdan Huţucă și Kolcsár Anquetil-Károly.

Amendamentul prevede că termenul de aducere la cunoștința publicului a datei reprogramării evenimentului sau festivalului este de maximum 6 luni de zile de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare a evenimentelor şi festivalurilor.

Am modificat, în acest fel, OUG 174/2020 care prevedea că data reprogramării evenimentului sau festivalului nu poate depăşi data de 30 septembrie 2021.

Amendamentul a fost rodul unor discuții cu Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) și susținut de Ministerul Culturii.

Potrivit explicațiilor oferite de aceștia, concertele mari cu formații sau artiști care au turnee internaționale necesită o planificare cu mult timp în avans. Fiind vorba de concerte care se organizează în mai multe țări, este extrem de improbabil ca un organizator din Romania sa poată reprograma unilateral o data amânată, dacă restul țărilor implicate în turneu se mută cu un an mai târziu, de exemplu.

În cea mai mare parte a perioadei pandemiei, în actualul context sanitar, din păcate, industria de evenimente a fost închisă total și are nevoie de sprijin ca de aer, pentru a supraviețui.

Mă bucur că am putut da o mână de ajutor alături de colegii mei.

Gabriela Horga