Gabriela Horga: „Am depus, alături de alți trei colegi liberali, un amendament prin care propunem micșorarea contribuției pentru asigurările sociale cu puncte procentuale, de la 25% la 20%”

0
172

Deputatul liberal, Gabriela Horga, a depus, alături de alți trei colegi liberali, un amendament prin care propunea micșorarea contribuției pentru asigurările sociale cu puncte procentuale, de la 25% la 20%.

O astfel de măsură ar duce la creșterea salariilor și a puterii de cumpărare pentru TOȚI salariații români.

Din păcate, propunerea noastră a fost respinsă de Comisia de buget a Camerei Deputaților. Propunerea a fost sprijinită doar de parlamentarii PNL și USR. PSD, UDMR și AUR s-au abținut.

Abținerea AUR, un partid care clamează grija față de români, a făcut ca amendamentul să nu obțină suficiente voturi pentru a fi adoptat. Este mai simplu să clameze grija față de români și sa nu facă nimic. Practic, deputații AUR au dat un vot împotrivă, chiar dacă au făcut-o într-un mod mascat.

Parlamentarii care s-au opus amendamentului ar trebui să știe că reducerea CAS este o modalitate corectă și nediscriminatorie de creștere a veniturilor românilor, atât a celor care lucrează la stat, cât și a celor din mediul privat.

Dacă ne rezumăm la alte soluții, vor crește doar salariile anumitor categorii. Eu cred că este important să fim conștienți că toți salarații sunt vulnerabili în această perioadă de criză, iar amendamentul nostru propune o măsură generală adresată tuturor oamenilor productivi din România.”

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)