Acasă Actualitate Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că a pus la cale tot felul de scenarii

Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că a pus la cale tot felul de scenarii

0
Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că a pus la cale tot felul de scenarii

Gabriela Firea susține că filmul cu Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, în care un cetățean o abordează și o înregistrează în timp ce aceasta face declarații, ar fi „fost pus la cale” de Ministrul de Interne Carmen Dan.

După ședința PSD, de sâmbătă, Gabriela Firea a spus:  „am aflat și îmi asum ce spun, că acel episod a fost pus la cale de doamna Ministru, tocmai pentru a o defăima pe doamna prefect. O secretară, o asistentă, consilieri, angajați care intenționat au sunat-o pe doamna prefect. Acel domn a chemat-o la terasă, l-au sunat pe acel cetățean. A fost totul foarte bizar, pentru că i s-a indicat și unde să meargă. A fost foarte ciudat”, scrie flux24, citând news.ro.

Aceasta a mai spus că scopul acțiunii a fost „pentru a o defăima pe doamna prefect și pe mine”.

Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că ar fi deținut mesaje private dintre Prefectul Capitalei și un secretar de stat.

Doamna ministru nu a răspuns celor afirmate de mine deloc. A venit cu nişte xeroxuri însemnând mesaje pe SMS, pe Whatsapp între doamna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat-o pe faţă dacă ne spionează, dacă ne ascultă convorbirile, dacă ştie ce vorbim pe mesaje. Nu mi se pare normal într-un comitet executiv să vii ca argumentaţie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, nişte discuţii personale între prefect şi un domn din MAI, legat de proteste, de acţiuni.” „Confirmând că are o problemă personală cu mine şi cu dna prefect, a proferat tot felul de lucruri neadevărate, a jignit-o, a făcut atacuri directe la competenţele profesionale ale dnei prefect, deci a continuat tot şirul de acuzaţii indirecte pe care le-a făcut până acum prin faptul că în toate apariţiile publice a ţinut să sublinieze că nu domnia sa, ci prefectul a fost cel care a dat ordinul de intervenţie. A venit foarte pregătită. M-a surprins.”, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a acuzat-o pe Carmen Dan că deține convorbiri particulare și a regizat episodul întrebărilor unui cetățean pentru Prefectul Capitalei.

„La cum a fost regia cu doamna Dan – care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat – şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi”.

„Vă spun sincer, am crezut că după ședința informală avută cu domnul președinte, după ce îi voi da toate aceste elemente, el va înțelege și o va retrage domnia asa. Eu cred că, în viitor, mi se va da dreptate.”, a mai declarat Gabriela Firea.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea a declarat că nu îi va retrage sprijinul politic lui Carmen Dan și că va merge pe votul din cadrul CEx-ului.

„Susținerea sau nesusținerea mea pentru Carmen Dan sau pentru alt ministru are mai multă sau mai puțină importanță. Important e că acolo s-a votat fără ca eu să merg cu o susținere pentru Carmen Dan. Un vot în unanimitate nu mai poate pune în discuție faptul că doamna Carmen Dan nu a fost demisă pentru că o susțin doar eu.”

Social-democrații vor convoca, în septembrie, un nou CEx în care se va evalua activitatea miniștrilor și se va stabili dacă sunt necesare remanieri.

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °