Marți seara, în jurul orei 22.00, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o solicitare care poate provoca un scandal și mai mare în PSD. Primarul Capitalei a cerut în mod public demisiile lui Liviu Dragnea și a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Firea  susține că ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să demisioneze după incidentele din 10 august, pentru că ea este cea care a coordonat acțiunile jandarmilor, fiind în permanentă legătură cu șefii celor care coordonau acțiunea din teriroriu.

Nu avea cum să nu coordoneze acțiunea din 10 august. Se afla în Ministerul de Interne, era în discuție permanentă cu șefii celor care erau la intervenție în Piața Victoriei. Era în permanent contact cu secretarii de stat, cu coordonatorii celor din Piața Victoriei. Nu poate sub nicio formă să spună că era în concediu, într-o stațiune, pentru că s-a aflat și în presă că era în MAI”, a declarat Gabriela Firea, la TVR.

De asemenea, Gabriela Firea a explicat că ar fi benefică pentru partid o demisie a lui Liviu Dragnea pentru prejudiciile de imagine aduse partidului.

(Jurnal)