Agitație mare în Piața Centrală, unde gospodinele, prinse de febra pregătirii compoturilor și gemurilor, au luat cu asalt tarabele din Piață, în căutarea celor mai bune fructe, la cel mai bun preț.
În aceste condiții, ne-am adresat administratorului Pieței Centrale din Municipiu, Marian Pavel, care ne spunea că, în această perioadă, atât producătorii (din municipiul și județul nostru, cât și din județele învecinate), cât și cumpărătorii, au pe listă, la loc de cinste, fructele. În special cele autohtone, merele, caisele, fructele de pădure sunt foarte căutate în aceste zile. În primul rând, solicitarea este pentru gemuri, fiind sezonul acestora, dar sunt solicitate și pentru consumul propriu, ne mai spunea Marian Pavel.
Pentru a veni în întâmpinarea cumpărătorilor, iată, în rândurile de mai jos, prețurile practicate la fructe, în Piața Centrală, miercuri, 07 august:
Prune – 5 lei/kg
Afine de pădure – 25 lei/kg
Afine de cultură – 20 lei/kg
Mure – 7 lei caserola sau 10 lei/kg
Caise – 6 lei/kg
Zmeură – 30 lei/kg
Piersici – 2 – 5 lei/kg
Nectarine – 5 lei/kg
Struguri albi – 7 – 12 lei/kg
Struguri negri – 7 – 15 lei/kg
Mere verzi – 5,50 lei/kg
Cătină – 16 lei/kg
Pepene roșu – 1 – 1,2 lei/kg
Pepene galben – 2 lei/kg
Pere – 6 – 12 lei/kg
Portocale – 7 lei/kg
De menționat este faptul că, deși ar fi trebuit să se regăsească pe tarabele din Piața Centrală, vișinele au dispărut deja, în condițiile în care prețul acestora, până de curând, nu a scăzut sub 10 lei/kg.
(Jurnal)