Cu 60 de femei și 162 de bărbați înscriși în concurs, sâmbătă, 29 septembrie, la ora 11,00, de pe platoul din fața Teatrului „Tudor Vianu” s-a dat startul competiției internaționale de semimaratorn FREE SPIRIT RUN GIURGIU – RUSE 2018.

Concurenții au avut de alergat 15 kilometri, distanță parcursă anual între cele două orașe de pe malul Dunării.

Înainte de plecarea în cursă, toți atleții și-au făcut încălzirea, pe muzica interpretată de Orchestra „Valahia”, condusă de prof. Virgil Pețanca, și antrenați de  majoretele de la STEP UP sau de micuțele dansatoare de la Millenium Art. 

La ora 11,00 fix, viceprimarul Ion Dragomir a dat startul în cursă, iar atleții au pornit către Ruse. 

Sosirea concurenților a avut loc în Piața Libertății, din centrul orașului Ruse. 

După 43:27, primul concurent, kenianul Abel Kibet Rop a trecut linia de sosire, alături de compatriotul său Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo. Al treilea  a sosit tot un kenian, Nelson Kipkogei Cherutich. Al patrulea a trecut românul Marius Ionescu, un nume în cursele de semimaraton și maraton naționale și internaționale. 

Prima fată care a trecut linia de sosire, la 50:29 de la startul în cursă, a fost românca Roxana Elisabeta Bîrcă, urmată de keniencele Ruth Chemisto Matebo și Ruth Nandu Mbatha. 

Premiile au constat în diplome, medalii și sume de bani, locul I la general (feminin și masculin) primind câte 1200 de euro, locul al II-lea, câte 800 de euro, iar locul al III-lea, câte 600 de euro.