Cert este că deja  la acest debut al  Euro 2020, s-au înregistrat o serie de surprize și totodată premiere ce vor rămâne cu siguranță în istoria competiției.

Marți, 16 iunie, în ultimul meci al zilei, Franța a întâlnit Germania, pe stadionul din Munchen, într-un derby pe care unii l-ar fi văzut mai degrabă ca pe finala EURO 2020.

Francezii au câștigat , culmea, printr-un autogol al nemților și astfel Germania a înregistrat prima ei înfrângere din istorie,  la un meci de debut , al Campionatului European.

Un meci demn de o finală în care am putut vedea de toate…

Autogolul semnat de Hummels a venit încă din  minutul 20 al primei reprize. Nemții au ripostat imediat și s-au aruncat în atac, lăsând  spații libere pe care cel mai rapid fotbalist al momentului, Mbappe, le-a speculat din plin, creând panică în defensiva germană.

Franța a ratat în mai multe rânduri,  deseori copilărește, nereușind să fructifice nicio lovitură liberă din imediata apropiere a buturilor franceze.

Cea mai mare ocazie a francezilor rămâne însă cea a lui Rabiot , care, scăpat pe contraatac, a încercat să-l păcălească pe portarul german,  Neuer, trăgând din  scurt, în timp ce portarul lui Bayern a plecat pe centrare. Mingea însă s-a oprit în stâlpul din stânga  porții și a ieșit în afara terenului.

Campioana mondială en-titre, Franța  a înscris în partea a doua, de două ori , numai că golurile lui Mbappe și Benzema au fost anulate ulterior de VAR, pentru ofsaid.

În ultimul sfert de oră, Germania n-a mai izbutit nicio fază periculoasă și prin această înfrângere ocupă doar poziția a 3-a în Grupă, după prima rundă a grupelor, sub Franța și Portugalia (3) și la egalitate cu Ungaria (0).

(Jurnal)