De trei ori a sunat azi, duminică, alarma la Detașamentul de Pompieri din cadrul ISU Giurgiu. Toate cele trei alarme au fost pentru incendii de vegetație, „opere” ale giurgiuvenilor care fie au aruncat aiurea țigări aprinse (sau chiar s-or fi jucat cu focul, la propriu), fie ale unor fermieri mult prea leneși pentru a-și debarasa altfel resturile vegetale rămase de astă toamnă pe câmp.

Prima alarmă s-a dat la ora 14,26, pentru un incendiu de vegetație uscată ce se manifesta în localitatea Stănești, satul Ghizdaru. Imediat au pornit către locul intervenției două autospeciale de stingere cu apă și spumă, care, o oră mai târziu, finalizau lupta cu flăcările. În incendiu au ars aproximativ zece hectare de vegetație uscată și lăstăriș.

La ora 14,49, o nouă alarmă la Pompieri. Un alt incendiu de vegetație uscată, de această dată în municipiu, pe DN 5, lângă PANESIM.

Câteva zeci de minute mai târziu, tot în municipiu, de această dată în locul numit „Valea lui Gheorghiță”, un alt incendiu de vegetație uscată punea pe „jar” pompierii din Detașamentul Giurgiu.