Pentru 50 de persoane vârstnice, precum și pentru  personalul căminului din localitatea Mironești, ziua de 17 martie va rămâne una memorabilă. Cu toții au avut bucuria de a viziona  un spectacol  oferit gratuit de Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu.

DSCN7037Spectacolul cu piesa Șantaj de Ludmila Razumovskaia a fost prezentat în fața persoanelor vârstnice instituționalizate în centrul din localitatea Mironești, dar și a unui grup de persoane vârstnice din centrele de la Hotarele și Oncești, pentru care Direcția Generală de Asistență  Socială și Protecția Copilului Giurgiu (instituție în subordinea căreia se află aceste centre), a asigurat transportul la Mironești, special pentru a socializa și a se putea bucura împreună de vizionarea acestui spectacol.

DSCN7084

Inițiativa de a oferi acest spectacol persoanelor vârstnice  aparține directorul teatrului, Cosmin Crețu, care a dorit să aducă în fața acestei categorii de public o poveste unde accentul cade pe diferența de mentalitate existentă între generații.

Timp de peste o oră, tinerii actori Virginia Vasilache, Teodora Daiana Păcurar, Mihai Hurduc, Șerban Chițu si Vlad Bînzoiu i-au transpus pe spectatori în camera unei profesoare de liceu, supusă presiunii a patru elevi animați de intenții meschine. Reacțiile din sală au demonstrat că jocul actorilor a fost foarte bine primit de public, emoțiile trecând succesiv de la râsete la lacrimi, pentru a culmina la final cu ropote de aplauze care au răsplătit creația artistică a realizatorilor.

Directorul teatrului, Cosmin Crețu,  care este de altfel și regizorul  acestui spectacol,  a declarat:”Consider că una din măsurile valorii unei societăți este dată de felul în care își privește și respectă bătrânii. Prezența noastră în acest cămin face parte dintr-un proces de normalizare a acestei atitudini, care, în anii din urmă, a lăsat mult de dorit. Indiscutabil, deplasarea noastră aici nu va fi una singulară iar căldura cu care am fost primiți de cei în fața cărora am jucat mă face să cred că vizitele teatrului ar putea deveni, pentru cei care locuiesc aici, adevărate repere la care să se raporteze cu drag”.

 (Jurnal)

1 COMENTARIU