În această dimineaţă, începând cu ora 11,00, peste cinci sute de copii (elevi ai şcolilor şi liceelor giurgiuvene, dar şi preşcolari de numai câţiva anişori) au păşit pragul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Giurgiu. Vizitele au fost prilejuite de acţiunea „Ziua Porţilor Deschise pentru copii”.

Cei cinci sute de elevi au păşit pentru prima dată într-o instituţie militară, şi s-au arătat încântaţi de materialele de comunicaţii, intervenţie şi protecţie pe care jandarmii le folosesc în misiuni.

De asemenea, activitatea de astăzi a mai cuprins şi o serie de exerciţii demonstrative de prindere a infractorilor, la care au participat şi câinii de serviciu, ceea ce a făcut deliciul celor mici.

Elevii mai mari, din clasele de liceu, s-au arătat interesaţi de o eventuală carieră militară, ei fiind, de altfel, informaţi cu privire la instituţiile în care se pregătesc cadre ale Jandarmeriei Române: Academia de poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Arma Jandarmi, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și Şcoala de Subofiţeri „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.