FOTO: Regal de lupte la Giurgiu

0
281

Sâmbătă, 29 aprilie, aproape 250 de sportivi și-au disputat titlurile pentru 14 categorii de greutate, în cadrul Memorialului „Victor Popescu”, ajuns la a treia ediție. Micii luptători au venit de la 17 cluburi sportive din țară, unele chiar cu renume, dar, așa cum au obișnuit până acum, nu s-au făcut de râs.

Surpriza Campionatului Interjudețean – etapa a cincea – a constituit-o prezența în sala de lupte de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” a celei mai mari legende giurgiuvene a luptelor: Nicu Gingă, cel care, de altfel, a și dat numele sălii în care se antrenează și în care au concurat micii sportivi.

De altfel, maestrul Gingă a avut amabilitatea de a adresa câteva cuvinte cititorilor „Jurnal Giurgiuvean”, în exclusivitate:

„Sunt extrem de onorat să mă aflu la Giurgiu. Aici am început luptele, și faptul că o sală de sport îmi poartă numele nu face decât să mă oblige, ca să zic așa. Am încercat, până acum, să ajut cât am putut, cu saltele, cu manechine de antrenamente…ce trebuie, însă, să știe toată lumea este că luptele sunt un sport minunat, care formează caractere. Aveți copii extraordinari, copii talentați, care fac cinste acestui sport. Este, într-adevăr,costisitor, dar satisfacțiile sunt imense. Cine știe, poate, peste ani, se va ridica din orașul Giurgiu un viitor campion mondial sau olimpic”, a mai declarat Nicu Gingă.

Finalul zilei a însemnat încă un motiv de bucurie pentru giurgiuveni: echipa de lupte din Giurgiu a câștigat locul I.