FOTO: Prima zi de Rusalii, prima Zi a comunei Adunații Copăceni

0
486

După o lungă perioadă, în care în comuna Adunații Copăceni aproape că s-a uitat de Ziua Comunei, la un an de la preluarea mandatului, primarul Daniel Rusu a reînnodat această tradiție. Astfel, în prima zi de Rusalii, toată suflarea comunei și-a dat întâlnire pe stadionul comunal, pentru a sărbători, așa cum se cuvine, Ziua localității lor.

Primarul Daniel Rusu le-a promis consătenilor săi o mulțime de surprize, și s-a ținut de cuvânt. Totul a debutat cu o demonstrație de arte marțiale a copiilor de la Roming DOJO, din Dărăști Vlașca. Puștii, cu vârste între patru ani și jumătate și 15 ani, au impresionat asistența cu execuții de înaltă artă.

Au urmat, apoi, momente emoționante, în care cinci cadre didactice, care, timp de patru decenii, au învățat și educat generații întregi de copii din Adunații Copăceni (printre care și pe actualul primar, Daniel Rusu), au fost omagiate de comunitate. Aurel Constantin, Teodora Carapcea, Viorel Teodorescu, Vasilica Dobre și Bella Teodorescu sunt cei care, în aplauzele celor prezenți, au primit din partea primarului o plachetă omagială și o diplomă de onoare.

Muzica populară, ușoară sau cea de petrecere (ultimul gen întreținut de Jean de la Craiova) au făcut ca, până târziu, în noapte, lumea adunată pe stadionul din comună să petreacă, și, cel mai important, să se simtă bine.

De menționat faptul că la Ziua Comunei au fost prezenți o serie de oameni importanți: senatorii Niculae Bădălău și Cristian Marciu, deputatul social-democrat Alexandru Andrei, subprefectul Fabian Țârcă, mai mulți consilieri județeni ai PSD, precum și fosta glorie fotbalistică Dănuț Lupu.

(Jurnal)