Fotbalul promovează pasiv ceea ce parlamentarii și educatorii încearcă să limiteze tot mai mult: jocurile de noroc!

0
689

Recent Senatul a votat  ”fără păcănele și jocuri de noroc la mai puțin de 300 de metri de școli, bănci sau locuri de joacă pentru copii”.

Ba chiar s-a solicitat  să existe o intrare separată pentru clienții jocurilor de noroc, în așa fel încât accesul minorilor să fie restricționat total .

În acest fel parlamentarii  încearcă să limiteze  dependența generată de proximitatea acestor păcănele și jocuri de noroc,  față  de școli, locuri de joacă și instituții de credit.

Ce te faci însă cât timp 60% din reclamele de pe posturile tv, la radio și în media sunt alocate sporturilor de noroc, Poker-ului și pariurilor sportive, îndemnând pe oricine să intre într-o sală de jocuri. sau să cheltuiască banii pe asemenea iluzii despre șansa  căpătuielii peste noapte.

Dar cel mai intrigant lucru este atunci când vezi că în ciuda eforturilor de a descuraja acest fenomen , constați că cea mai bună echipă de fotbal din Ligă, Campioana en titre a României, CFR Cluj, are ca sponsor pe cei ce promovează tocmai astfel de jocuri.

Oare o echipă de top, cum este CFR-ul, nu-și găsește  pe altcineva decât o firmă care îi invită pe copiii ce vin pe stadion, la o partidă de poker, la Cazino?

În timp ce parlamentarii, educatorii, Ministerul Educației iau tot felul de măsuri pentru a limita cât mai mult această tentație a copiilor pentru jocuri, ce îi poate ruina ulterior, conducând de multe ori, așa cum am constatat cu toții, în ultimii ani,  la adevărate drame de familie,  echipa fanion a României, la fotbal, un reper de cele mai multe ori pentru copiii ce merg pe stadion, promovează pe propriile tricouri de joc, POKER-ul și accesul în Casino (vezi foto).

Un mare Bravo! celor ce nu le-au găsit clujenilor un alt sponsor, în toată țara asta, decât pe ăștia care ne îndeamnă să devenim cartofori.

Nu avem acum, decât să așteptăm clipa când vom vedea pe tricourile vreunei alte echipe de la vârful clasamentului, numele vreunei firme de produs armament! Că doar trăim vremuri de război…nu-i așa?!

(Jurnal)