Fotbalul din Liga 1 obține tot mai puține venituri. Astra Giurgiu – printre cele mai urmărite echipe, la TV …!

0
99

imgp9376Potrivit datelor furnizate de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), fotbalul profesionist din România a generat în 2015 venituri totale de doar  circa  56 milioane de euro, cu 10 milioane de euro mai puţin decât în anul precedent!

Potrivit unui comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), structura veniturilor din fotbalul profesionist este reprezentată de: bilete de intrare – 3%, sponsorizări şi publicitate – 19%, din care aproximativ 55% sunt venituri cu părţi afiliate, drepturi de difuzare – 40%, venituri UEFA – 9%, venituri/subvenţii de la autorităţi locale – 20%, alte venituri – 9%.

Cluburile care au înregistrat cele mai mari venituri, între 4,8 şi 8 milioane de euro, sunt FC Steaua (8 milioane de euro), urmată de CS Pandurii Tg. Jiu şi ASA Târgu Mureş (locurile 2 și 3 sunt în 2016 în insolvenţă după pierderea finanţatorilor), menţionează comunicatul.Din punct de vedere al veniturilor înregistrate din vânzarea biletelor, topul cluburilor este reprezentat de FC Steaua Bucureşti, FC Dinamo Bucureşti şi FC Botoşani.

În topul audienţelor TV în Liga 1 se află partidele disputate de FC Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, FC Craiova şi Astra Giurgiu.

(Jurnal)