Dorin Cojocaru, cel care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, în perioada 2000-2004, a decedat duminică, 15 martie, conform unui anunț al familiei.
Trupul neînsufleţit a fost depus la capela Catedralei ” Adormirea Maicii Domnului”, iar slujba de înmormântare urmează să aibă loc marţi, 17 martie, începând cu ora 11:00.

Colaboratorul nostru și al revistei VALAHIA, dr. Cosmin Georgescu, scria, despre dispariția celui care a fost Dorin Cojocaru: 

„Mi-a fost mai mult decât un prieten. Dar las acest titlu deoarece prietenia nu presupune grade de comparație. Cel mai bun prieten i-ar anula pe ceilalți. Eu însumi folosesc termenul acesta pentru cel dintâi prieten al copilăriei mele și care a rămas așa…purtându-mă mereu în trecut.

Cu Domnul Dorin Cojocaru e altceva. L-am întâlnit când eu eram deja matur. A venit la toate conferințele mele alături de soție și fiică. I-am iubit și m-au iubit. Când s-a despărțit de fată, i-am scris că ea a plecat pe verticală, eu pe orizontală. Eu la două mii cinci sute de kilometri, ea la mai mult. Orice plecare e o moarte. Ai șansa să renaști. Îmi e teamă să revin în Giurgiu, voi recunoaște tot mai puține chipuri. Fiindcă imaginea celor dragi e propriul tău portret în mișcare. Totul e volat. De lacrimi, de zâmbete de odinioară, de aprecieri…

Țin conferințe acum în lume, în diverse limbi. Dar acolo, la Ateneul ” Nicolae Bălănescu” și la Biblioteca ”Bassarabescu ”, a rămas sufletul meu. Și în sală cel al Domnului Dorin Cojocaru, prietenul meu care întotdeauna mă întreba ce am mai citit și când am următoarea întâlnire. În momentul în care pierzi un prieten, sufletul tău sângerează, se desprinde o parte din el ce nu se va mai întrema niciodată. Cărțile, Piesele de Teatru, Muzica, Pictura, Sculptura cu greu vor putea suplini…Pe toate le iubea Prietenul meu și asta mă face să cred și să sper că a rămas în fiecare din ele, aici, lângă noi.”, a scris, pe facebook, Cosmin Georgescu.

(Jurnal)