Fostul  junător de fotbal al câinilor roșii, Giani Kiriță, s-a născut p 3 martie 1977 , în județul Giurgiu.  El  este cunoscut pentru activitatea  ca jucător l Dinamo București ( între 1997 și 2003), fiind și căpitanul acesteia.  După plecarea de la Dinamo a jucat pentru echipele turcești Samsunspor, Gaziantep, Ankaragücü și Bursaspor.

Provocarea de la emisiunea concurs  Exatlon a reprezentat o experiență uriașă pentru fostul fotbalist   căt și  o modalitate de a fi cunoscut  și în alte ipostaze de publicul  din România .

Neajunsurile din copilărie  și sufletul său  caritabil  l-au determinat ca după experimental  Exatlon, să ajute câteva familii din comuna lui natal, Săbăreni, din județul Giurgiu.

Familia mea m-a influentat cel mai mult – mărturisește Giani… Sora mea, care era mai mare cu cinci ani, mama și bunica mea. Am fost doi copii la părinti. Mama a divortat de tata cand m-am nascut eu. Cand am venit la Bucuresti, pentru ca imi placea foarte mult fotbalul, trebuia sa merg la o echipa. Și, săraca mama muncea, iar sora mea nu știa ce trebuia să facă în sensul ăsta pentru mine.

Îi mai zicea lui unchiu-meu : ”Ia-l și tu și du-l la o echipa, de probă!”. Și mi-a intrat mie asta în cap :  “de probă” și am zis să merg singur. Mama era obosită, că muncea toată ziua, nu avea când să meargă cu mine.   Mi-am luat gentuța și am început să merg eu singur: ”Bună ziua! Joc fotbal și aș vrea să dau și eu o probă!” Am ajuns și la Lehliu să dau probe. Mergeam cu trenul. Stau să  mă gândesc că eu nu am avut cui  să-i zic „tată”. Voiam și eu să merg cu tata la fotbal. Pe toți  colegii mei, după meci, îi așteptau tații. Pe mine nu mă aștepta nimeni. Și m-a marcat lipsa asta… – a povestit,  acum ceva timp,  fostul dinamovist pentru cei de la ”Kanal D”.

(Jurnal)