Ruina, cunoscută, cândva, ca „Hotel Victoria”, aflată în centrul orașului, va deveni, în scurt timp, o unitate turistică modernă. Clădirea a fost cumpărată de către un tânăr investitor giurgiuvean, Claudiu Vladu, iar primele lucrări deja au demarat.

„Vom avea o unitate hotelieră, cu o capacitate de 25 de camere (circa 50 de locuri de cazare), precum și un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri. Intenționez să realizez și o piscină, iar termenul de finalizare al lucrărilor de modernizare va fi, într-o primă tranșă, finalul acestui an, urmând ca, anul viitor, să definitivăm toate lucrările de amenajare și modernizare”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, proaspătul proprietar al hotelului.

Clădirea a fost cumpărată cu o sumă relativ corectă (având în vedere starea ei de degradare), „ceva mai mult sub un milion de euro”, după cum spunea Claudiu Vladu, de la moștenitorii doctorului Dan Sărățeanu.

„După cum se poate vedea și din imaginile proiectului, îmi doresc să păstrez arhitectura clădirii originale. Nu este monument istoric declarat, dar, pentru mine, ca giurgiuvean, este un monument de suflet, o clădire ce nu merita să ajungă să se dărâme din cauza neîngrijirii. Odată cu finalizarea lucrărilor, în spatele blocului CEC din centrul orașului nu va mai fi un focar de infecție, ci o unitate turistică și de relaxare, demnă de un oraș european, modern”, a mai precizat Claudiu Vladu.

(Jurnal)