AcasăActualitateFoştii directori ai DSVSA Giurgiu se confruntă în instanţă! Dr. Nae Dumitru a...

Foştii directori ai DSVSA Giurgiu se confruntă în instanţă! Dr. Nae Dumitru a câştigat procesul cu dr. Liviu Florescu!

nou-director-dsv
dr. Liviu Florescu
2084-dsv
dr. Nae Dumitru

Cazul de faţă ne demonstrează că sintagma corb la corb nu-şi scoate ochii nu este întotdeauna valabilă şi că uneori răul cel mai mare vine din partea cui nu te aştepţi, în situaţia de faţă chiar din partea unui coleg de serviciu…

Numit ca director  al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentaţiei  Giurgiu, în iunie 2015, dr. Liviu Florescu a avut un parcurs în această funcţie plin de surprize mai mult sau mai puţin  neplăcute. Om fără noroc, ar spune unii, dar în cazul său pare mai verosimilă butada că norocul şi-l mai face şi omul cu mâna lui. Iată de ce, după un şir de gafe,  în iulie 2016  directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Giurgiu (DSVSA) este demis din funcţie. Măsura a venit la scurt timp după ce în data de 15 iulie, în localitatea Vieru, comuna Putineiu, din judeţul Giurgiu, a fost depistat un caz de antrax la un berbec, şi după ce însuşi Prefectul de Giurgiu, Zorinel Niculcea,  se sesizase oficial constatând că dr. Liviu Florescu,  în postura sa de director al unei instituţii deconcentrate, s-a implicat în activitatea politică specifică alegerilor locale  (luna iunie 2016 ). Astfel, după ce a constatat că directorul DSVSA Giurgiu, Florin Liviu Florescu, a depus un dosar de candidatură al unui candidat pentru funcţia de primar, prefectul a sesizat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, precizând că există indicii cu privire la săvârşirea unor fapte de natură penală.

Între timp, dr. Liviu Florescu a reuşit performanţa să fie acţionat în instanţă chiar de proprii săi colegi, unul dintre ei fiind nimeni altul decât fostul director al DSVSA Giurgiu, înaintea numirii sale, dr. Nae Dumitru. Între timp, cazul s-a judecat şi omului i s-a dat câştig de cauză. Iată sentinţa:

Tip soluţie: Admite cererea

Soluţia pe scurt: Admite acţiunea formulată de reclamantul NAE DUMITRU în contradictoriu cu pârâta DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR GIURGIU. Anulează Decizia nr. 11/18.01.2016 emisă de pârâtă, prin care s-a dispus eliberarea reclamantului din funcţia publică de consilier în cadrul Serviciului Control Oficial Sănătate Animală. Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcţia publică deţinută anterior, respectiv aceea de consilier în cadrul Serviciului Control Oficial Sănătate Animală. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi recalculate, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, calculată de la data eliberării din funcţia publică, respectiv 20.01.2016, până la reintegrarea acestuia în funcţia publică deţinută anterior. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Giurgiu. Pronunţată în şedinţa publică, azi 29.12.2016. 

Document: Hotărâre  588/2016  29.12.2016.

Deşi, în mod normal, după un parcurs profesional atât de dezastruos, toţi se aşteptau ca dr. Liviu Florescu să se retragă pentru o vreme din prim planul vieţii publice şi politice, acesta dimpotrivă…conform informaţiilor primite se pare că doreşte să apară din nou în lumina reflectoarelor, şi nu oricum, ci din nou  ca director al DSVSA Giurgiu!?  Deşi acest lucru pare o nebunie, conform aceloraşi surse dr. Florescu declară că numirea sa este 100% decisă şi că PSD-ul îl va repune în scurt timp în funcţie, ba chiar că ar fi plătit pentru asta unor lideri grei din Organizaţia social democrată. Deşi nouă ni se pare pură fantasmagorie tot acest scenariu, ce probabil a fost pus la cale tocmai pentru a-l compromite  total pe dr. Liviu Florescu, am dorit totuşi să facem public acest zvon pentru a-i descuraja eventual pe cei ce ar dori să facă speculaţii pe această temă. Nu numai că ar părea o sinucidere din partea PSD numirea acestui personaj în fruntea DSVSA-ului, dar prin acest gest s-ar încălca flagrant linia pe care Liviu Dragnea doreşte să o urmeze,  conform declaraţiilor acestuia, de însănătoşire a mediului politic.

La rândul nostru, suntem convinşi că liderii PSD Giurgiu nu vor risca un scandal mediatic,  urmând un astfel de scenariu, ci vor găsi pentru numirea în acest post a unui cadru necontroversat, din rândul numeroşilor specialişti pe care îi deţine, la acest moment,  DSVSA Giurgiu. 

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.1 ° C
18.1 °
18.1 °
81 %
1.2kmh
100 %
Dum
18 °
lun
19 °
mar
25 °
mie
25 °
joi
24 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!