AcasăActualitateFondul de urgență: Definiție, de ce este important și cum să începi

Fondul de urgență: Definiție, de ce este important și cum să începi

Este întotdeauna recomandabil să păstrați o rezervă constantă de bani la îndemână pentru a vă ajuta să faceți față unor situații neașteptate și inevitabile, cum ar fi reparații neprevăzute ale mașinii sau ale casei, accidente, urgențe medicale sau legale, șomaj sau decesul unei persoane dragi. De exemplu, asistența medicală dentară în România costă între 200 și 1.000 de euro și, în general, este suportată de pacienți. Atunci când vă lovește o astfel de criză, nu uitați că horacredit.ro este întotdeauna aici pentru a vă ajuta să rezolvați această problemă în mai puțin de o oră.

Crearea și menținerea unui fond de urgență este dificilă, deoarece oamenii doresc să poată cheltui bani pentru cheltuieli recurente și să economisească pentru investiții sau activități viitoare, cum ar fi vacanțe, zile de naștere și aniversări. În realitate, majoritatea oamenilor nu acordă prea multă importanță fondurilor de urgență și, prin urmare, nu au motivația necesară pentru a crea unul. Citiți mai departe pentru a înțelege ce este un fond de urgență, valoarea de a avea unul și cum să înființați unul.

Ce este un fond de urgență?

Viața este plină de surprize și vă poate arunca o minge curbă în orice moment, motiv pentru care trebuie să aveți un plan pentru a naviga în astfel de situații. După cum sugerează și numele, un fond de urgență este o sumă forfetară de bani pe care o puteți accesa cu ușurință în timpul unei crize. Această rezervă de numerar este, de obicei, diferită de planul dvs. normal de asigurare sau de investiții și adesea servește ca un supliment sau o completare a acoperirii, în special în ceea ce privește nevoile financiare critice. Există diferite tipuri de investiții de urgență pentru nevoi diferite, după cum vom evidenția în acest articol. Citiți mai departe pentru a înțelege mai multe despre valoarea unei rezerve de urgență și despre cum să creați una.

De ce trebuie să aveți un fond de urgență stabil

Rezervele de urgență garantează stabilitatea economică prin protejarea împotriva situațiilor financiare incerte. Ele reprezintă o modalitate sigură de a evita îndatorarea, cedarea activelor existente la prețuri de aruncat sau lichidarea investițiilor viitoare, cum ar fi fondurile de pensii. Chiar dacă nu v-ați confruntat cu o situație de urgență de ani de zile, existența unei rezerve servește totuși drept pernă de protecție în cazul unei lovituri neașteptate.

Iată câteva circumstanțe în care existența unui fond de urgență poate face o diferență substanțială:

 • Urgențe de afaceri: Orice antreprenor vă va spune că recesiunile economice, cheltuielile neprevăzute și provocările operaționale sunt frecvente în conducerea unei afaceri. Proprietarii de afaceri cu fonduri de urgență sunt adesea capabili să navigheze fără probleme în astfel de situații prin accesarea rezervelor lor.
 • Șomaj: Pierderea unui loc de muncă sau a unei activități generatoare de venit poate fi o situație obositoare și epuizantă din punct de vedere financiar. În astfel de cazuri, un fond de urgență vă poate proteja pentru o perioadă de timp în care vă căutați un nou loc de muncă.
 • Crize medicale: O boală subită, un accident sau o procedură medicală neprevăzută poate prezenta facturi medicale mari, care sunt adesea devastatoare. Fondurile medicale de urgență ajută la amortizarea șocului financiar în astfel de scenarii.
 • Dezastre naturale: Dacă vă aflați într-o zonă predispusă la calamități naturale, cum ar fi uraganele sau cutremurele, un fond de urgență acoperă nevoile esențiale, cum ar fi locuința temporară, evacuarea sau accesul la asistență medicală în cazul în care dezastrele lovesc.

Cum să construiți un fond de urgență

A avea un fond de urgență pentru a vă îndeplini obligațiile financiare în momente de nevoie stringentă, fără a vă afecta negativ bunăstarea mentală sau structurile financiare, ar trebui să fie o chestiune de la sine înțeleasă. Iată cum să procedați în acest sens:

 1. Începeți prin a crea un obiectiv și un calendar cu care să puteți lucra. De exemplu, dacă economisiți pentru o procedură medicală, cum ar fi o procedură dentară cosmetică, aflați cât de mult este necesar și data programării. În acest fel, aveți un termen limită pentru atingerea obiectivelor și unul pentru când să vă accesați banii.
 2. Începeți cu o sumă mică și economisiți doar ceea ce puteți gestiona fără să vă forțați bugetul sau să faceți datorii în cursul lunii. Automatizează-ți procesul de economisire pentru a evita amânarea sau gestionarea defectuoasă a fondurilor.
 3. Cercetați cu atenție înainte de a investi în fondul dvs. de urgență. Căutați un cont care să vă crească banii în timp și care să aibă cele mai mici comisioane de tranzacție și de administrare a contului. Scopul dvs. este să economisiți și să vă creșteți banii.
 4. Economisiți într-un cont care vă facilitează accesul la bani în cel mai scurt timp posibil. La urma urmei, trebuie să accesați banii doar în situații de urgență. Cu toate acestea, asigurați-vă că acel cont prevede și unele avertismente pentru accesarea banilor. De asemenea, nu vreți să puteți accesa banii într-o noapte de beție și să vă deteriorați progresul economiilor.
 5. Disciplinați-vă să accesați contul doar în situații de urgență.

Cum să vă mențineți rezerva de urgență

Nu este suficient să creați un cont de economii de urgență. Trebuie, de asemenea, să aveți un plan și disciplina necesară pentru a menține și crește fondul. Iată câteva sfaturi utile pentru a vă folosi fondurile în mod responsabil:

 1. Stabiliți un obiectiv de economisire: Evaluați-vă nevoile și cheltuielile pentru a stabili cât de mult puteți aloca în mod regulat în bugetul fondurilor de urgență. Acest lucru vă ajută să înțelegeți cât de mult vă rămâne după ce vă ocupați de facturile de necesitate recurente, cum ar fi mâncarea, chiria și facturile.
 2. Automatizați-vă procesul de economisire: Pentru a evita tergiversarea și pentru a asigura consecvența economiilor dumneavoastră, configurați o solicitare de transfer automat din contul curent către contul dvs. de fonduri de urgență.
 3. Monitorizați-vă progresul în mod regulat: Înregistrați-vă tranzacțiile și observați cu atenție creșterea rezervelor dumneavoastră. Acest lucru servește drept motivație pentru a continua să economisiți și ca element de siguranță pentru fondul dumneavoastră.

Lovitură de adio

Un fond de urgență este o pernă de siguranță menită să vă protejeze pe dumneavoastră și pe cei dragi de tragedii fără precedent, astfel încât să nu fiți nevoiți să depindeți de cardurile de credit, de datoriile de consum sau de împrumuturi costisitoare atunci când viața vă lovește cu o minge curbă. Construirea unei rezerve de numerar de urgență poate părea la început de neatins și copleșitoare, dar atunci când urmați aceste sfaturi, vă veți atinge obiectivele de economisire de urgență stabilite.

(Articol partener)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
24.6 ° C
24.6 °
24.6 °
38 %
2.8kmh
59 %
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
31 °
mar
30 °
mie
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!