AcasăActualitateFlorin Gheonu, primarul comunei Slobozia: „Fără o echipă așa cum am avut...

Florin Gheonu, primarul comunei Slobozia: „Fără o echipă așa cum am avut în cei patru ani de mandat, nu reușeam nimic!”

Au trecut patru ani de când Florin Gheonu a fost ales, de locuitorii comunei Slobozia, în funcția de primar. Venea după patru mandate ale unui primar care nu făcuse mai nimic pentru comună. Au fost, după cum ne spunea într-o discuție recentă, probabil cei mai grei patru ani din viața sa, existând momente în care a stat și a cumpănit dacă, la final de mandat, va încerca să mai câștige, pentru încă patru ani, încrederea oamenilor din Slobozia. Și, când a văzut cât de multe a reușit să realizeze, dar și când și-a analizat planurile făcute pentru următorii ani, a decis: va merge mai departe, pentru că locuitorii comunei Slobozia chiar merită o viață decentă!

„N-am găsit NIMIC la venirea mea în primărie!”

Întrebat de reporterii publicației noastre cum a găsit primăria la preluarea mandatului, Florin Gheonu mărturisește, cu tristețe în glas:

„Din păcate, în 2016, când am venit la Primărie, nu am găsit nimic. Și când spun NIMIC, am proprietatea termenilor. Nu exista un inventar, nu exista o carte funciară al niciunui bun al domeniului public. Cât despre domeniul privat, nici nu are rost să vorbim…Terenul de sport al școlii arăta îngrozitor, era tot un maidan abandonat…Drumurile din comună erau niște ulițe desfundate, ce deveneau impracticabile la cea mai mică ploaie. La grădiniță, locul de joacă era distrus, și, în unele locuri, năpădit de bălării, gunoaiele erau la ele acasă peste tot, iar toaletele din curtea școlii fuseseră transformate în toalete publice, pe care le foloseau – și le distrugeau – mai mult persoanele adulte…”, își amintește primarul Florin Gheonu. Tot la capitolul „lucruri neterminate de primarul anterior”, edilul din Slobozia a trecut și cele aproape trei miliarde de lei vechi, sume de încasat din amenzi. În cei patru ani, în schimb, Florin Gheonu a reușit să înjumătățească această sumă, la această dată mai rămânând de încasat aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi.

Văzând câte are de făcut, primarul – aflat la primul mandat – și-a întocmit o adevărată listă de priorități.

Astfel, primul lucru pe care l-a făcut, a fost intabularea a tot ceea ce înseamnă imobil din domeniul public al comunei, precum și a tuturor străzilor din Slobozia. În paralel, a finalizat 2,7 kilometri din rețeaua de canalizare, rămași încă de la demararea proiectului realizat de ADI „Sănătate asigurată prin apă curată”.

„Din păcate, acești ultimi kilometri de canalizare a trebuit să îi finalizăm din fonduri proprii, pentru că nici acum nu știu care a fost motivul pentru care nu au fost finalizați la vremea respectivă…Totodată, am început să realizez Studii de Fezabilitate (SF) pentru asfaltarea întregii comune, astfel că acum, după patru ani de muncă, toată comuna este asfaltată.

Altfel spus, vorbim despre 10,5 km de drumuri comunale asfaltate în totalitate, și de trotuare amenajate, inclusiv pe DN 5C, cu acces la proprietate modernizat. Toate acestea au fost făcute prin PNDL 2. Regret enorm că nu am prins și PNDL 1, dar am avut parte de noroc în ceea ce privește proiectantul cu care am lucrat. De altfel, secretul reușitei unui proiect este să găsești un proiectant bun, care să își facă treaba cu seriozitate. Și, bineînțeles, să îți dorești să realizezi acel proiect!”, ne mai spunea primarul Florin Gheonu.

Principalul proiect: aducțiunea de gaze în comună!

Încurajat de faptul că magistrala de gaze este la numai câțiva kilometri de localitate, în zona CET-ului din Giurgiu, primarul Florin Gheonu și-a stabilit ca target pentru primii ani ai următorului mandat aducerea gazelor naturale în comună!

„Am luat legătura cu primarii din Malu și Vedea și am alcătuit un fel de ADI care are ca obiect de activitate strict aducțiunea de gaze. De altfel, stadiul proiectului este destul de avansat, așteptăm acum apariția ghidului și, imediat, depunem proiectul și cererea de finanțare. Un lucru bun este că locuitorii comunei abia așteaptă această nouă investiție, existând deja cereri în acest sens”, ne mai spunea primarul din Slobozia.

Tot printre proiectele pe care își dorește să le prezinte locuitorilor din comună se mai numără realizarea unui parc în zona cunoscută drept „În Țigănie”, parc ce va fi făcut 100% cu fonduri europene, construirea unei grădinițe (cea actuală urmând să fie transformată în grădiniță cu program prelungit, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să facă drumuri la Giurgiu pentru a-și duce copiii la grădinițele din oraș), a unui teren de sport multifuncțional cu nocturnă, un cămin cultural și o clădire nouă pentru Primărie. Nici biserica din sat nu va fi uitată, urmând ca aceasta să fie modernizată, alături de ea construindu-se, în perioada următoare, o capelă ce va deservi locuitorii comunei.

Revenind la proiectele pe care le-a finalizat deja, primarul Florin Gheonu ne spunea că apropiate sufletului său sunt cele două parcuri din comună, dar, cel mai important lucru, este antena de amplificare a semnalului pentru telefoanele mobile, cu acest neajuns luptându-se de ani de zile toți cei din comună.

„De asemenea, în perioada următoare, un nou operator de telefonie mobilă, internet și televiziune puternic va ajunge și în comuna noastră, astfel că locuitorii vor avea posibilitatea să își aleagă furnizorul pentru serviciile amintite”, ne mai declara primarul comunei Slobozia.

O comună înfloritoare, în care atât pe strada principală, ce traversează localitatea, cât și pe străduțele lăturalnice, oamenii gospodari au înțeles că aspectul contează. Astfel că primarul – sprijinit de locuitorii comunei – a demarat un amplu proiect de modernizare și schimbare a marginilor de drum.

Totul s-a făcut în echipă!

Toate realizările primarului din Slobozia, după primul mandat, nu ar fi fost posibile fără susținerea echipei de consilieri. Deși au fost din partide diferite, cei 11 aleși locali au înțeles că luptele politice inutile nu fac bine comunității, amintindu-și că jurământul pe care l-au depus viza tocmai dezvoltarea și bunăstarea locuitorilor din comună. Așa se face că, în patru ani de zile, absolut toate proiectele de hotărâre propuse de primarul Florin Gheonu spre aprobare au trecut cu unanimitate de voturi, comuna Slobozia putând deveni un exemplu de bună colaborare pentru interesul locuitorilor.

„Nu am stat cu mâna întinsă, și poate de asta am și reușit atâtea. Am demarat proiecte, am luptat să schimb fața comunei, și m-am bazat pe forțele mele și pe sprijinul colegilor mei din Primărie și din Consiliul Local. Cu toții am format o echipă, căreia vreau, prin intermediul publicației dumneavoastră, să îi mulțumesc! Cu mulți dintre ei voi colabora în continuare, pentru că mai avem multe de făcut în comuna noastră!”, a încheiat primarul comunei Slobozia, Florin Gheonu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
30.6 ° C
30.6 °
30.6 °
47 %
5.9kmh
34 %
vin
37 °
sâm
39 °
Dum
37 °
lun
38 °
mar
33 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com