Joi, 14 ianuarie, la Prefectura Giurgiu a avut loc o ședință informală cu responsabilii centrelor de vaccinare din județul Giurgiu și cu reprezentanții câtorva instituții implicate în această campanie , cu scopul de a se pune la punct ultimele detalii, un fel de repetiție generală, am numi-o noi…

La întâlnire , alături de Prefectul Aneta Matei și subprefectul Mirel Brăgaru, au fost prezenți reprezentanții câtorva  instituții implicate : DSP Giurgiu ,  SPS Public ( n.red – o platformă web ce administrează toate procesele aferente activitatii de achizitii publice, dar managementul contractelor de achizitii publice) și nu în ultimul rând specialiști din partea  firmei  ”Phizer” care au susținut cu această ocazie  o scurtă instruire, în vederea desfășurării în bune condiții a întregii campanii.

Într-o scurtă discuție avută cu subprefectul Mirel Brăgaru, la finele acestei ședințe,  am dorit să aflăm ce se va întâmpla cu Primăriile de localitate care au declarat că nu pot face față cheltuielilor cu amenajarea centrelor de vaccinare și realizarea unor condiții optime. Subprefectul de Giurgiu, Mirel Brăgaru ne-a asigurat însă că  la acest moment toate centrele din județ sunt funcționale.

 Până la urmă s-a găsit în lege, o portiță…Mai întâi s-a luat o hotărâre din partea  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență . În baza acestei hotărâri primarii au putut  să  angajeze cheltuieli. Mulți s-au întrebat însă pe baza a ce se pot face achiziții.

Până la urmă era vorba și de puțină bună voință, căci este vorba de centre teritoriale mici. În  Ordonanța ce trebuie să fie emisă de Guvern  se vor prevedea și sume de bani pentru această activitate. În urma vizitelor DSP în teritoriu, toate centrele îndeplinesc  la această oră toate cerințele sanitare pentru desfășurarea procesului de vaccinare împotriva COVID -19, fiind dotate cu tot ce trebuie, un model fiind Centrul de vaccinare de la Hotarele – ne mai spunea subprefectul Mirel Brăgaru.

(Jurnal)