Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată. Astfel, în perioada 01 martie – 17 mai 2021, au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare.

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată. Astfel, în perioada 01 martie – 17 mai 2021, au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare. La o analiză comparativă a datelor se observă că, față de anul anterior, numărul cererilor a scăzut cu 24.008 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.041 ha.

Avem, astfel, confirmarea că, de la an la an, fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață. APIA a demonstrat încă o dată că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, iar fermierii români conectați la tehnologia actuală reprezintă viitorul unei agriculturi moderne.

Felicitări echipa APIA, felicitări dragi fermieri!

Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 11 iunie 2021 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

APIA Giurgiu este dintre primele direcții din țară care au reușit să își depășească performantele din anul anterior.

Într-un scurt interviu cu Directorul APIA Giurgiu, Sorin PENCEA, am aflat că la Giurgiu anul acesta s-a reușit depășirea performanței avute anul trecut, în ceea ce privește numărul cererilor și totalul suprafețelor ce vor fi subvenționate.

Astfel, în perioada 1 martie-17 mai, au fost primite cereri de la 12.082 beneficiari, în timp ce în aceeași perioadă din anul trecut au fost primite 11.894 cereri. Totodată a fost depășită și suprafața subvenționată pentru acest an, de peste 193.000ha.

Ieri, în ultima zi de depunere a cererilor fără penalizare în Giurgiu, s-au primit 392 de cereri pentru o suprafață de peste 15.000 de ha (aproximativ 8% din suprafața ce va fi subvenționată în acest an).

Pe această cale, Sorin PENCEA dorește să mulțumească tuturor autorităților care au sprijinit agricultorii giurgiuveni, le-au eliberat documentele necesare în termen, astfel încât, la Giurgiu, activitatea APIA să fie un real succes!

Cererile de subvenționare vor fi primite în continuare, dar începând de astăzi, 18 mai 2021, fiecare zi de întârziere va fi penalizată cu 1% din valoarea subvenției. Totodată, după data de 9 iunie, cererile de subvenție ce vor fi depuse nu vor mai intra în plată.

(Jurnal)