Semnele lipsei de civilizație continuă să ne hărțuiască zi de zi, făcându-ne viața tot mai amară. Zilele trecute un  giurgiuvean, revoltat, ne-a trimis la redacție imaginile unui  bloc din Municipiu,  care este la un pas de a i se îngropa, o parte din construcție, sub un munte de gunoaie.

Blocul are numărul  „23 Vechi” și este  situat  la intersecția șoselei ”1 Decembrie 1918” cu străduța ce iese la stația Petrom a Municipiului.  O latură a sa este împresurată de către un morman de gunoaie ce nu pot fi decât ale unuia sau ale mai multor locatari din apartamentele bloculuicu pricina…

La fel de ciudat , de inestetic este și gardul din sârmă ce împrejmuiește fațada blocului, pe o zonă pe care noi, cetățenii, o cunoaștem sub denumirea de ”domeniu public”. Am fi curioși dacă cineva plătește Primăriei Giurgiu această ”halcă”  de teren și dacă ”Da”, cine a dat aviz pentru o asemenea enormitate  urbanistică.

Mai trebuie precizat că Gunoiul  zace  la doar câțiva pași de un cuptor de pâine, extrem de solicitat de către giurgiuveni și la doar o aruncătură de băț de stația de autobuz a acestui cartier.

Odată cu venirea căldurii gunoiul va începe să degaje un miros pestilențial și totodată microbi ce pot pune  în pericol atât sănătatea locatarilor din zonă, cât și a trecătorilor… Norocul (dacă îi putem spune așa…), este acela că, deocamdată, lumea poartă mască de protecție, ce îi ferește deocamdată de mirosul degajat de maldărul de gunoaie din imediata apropiere a acestui bloc.

Noi,  am preluat semnalul trimis de către cetățean și  la rândul nostru îl facem acum cunoscut instituțiilor abilitate ce vor trebui să ia  măsuri imediate. Așteptăm cu nerăbdare  reacția  autorităților…!

(Jurnal)