Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate, acestea nu trebuie să mai poarte masca de protecție, precizând că s-a convenit ca persoanelor vaccinate să li se permită „mai multă libertate”.

Ministrul mai spunea însă că înainte de a trece la aplicarea acestei relaxări, va trebui o verificare a Institutului Național de Sănătate Publică şi a specialiștilor din sănătate public.

”(…) pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viața dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toți vaccinați dintr-un anumit spațiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu Institutul Național de Sănătate Publică şi cu specialiștii pe care îi avem în sănătate publică”, a explicat Ioana Mihăilă.

Ea a mai spus că „pare o idee fezabilă”, arătând că se bazează pe comunicate date de CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA) conform cărora pentru persoanele care sunt vaccinate complet se poate începe să se renunțe la mască în spațiile închise.

(Jurnal)