Miercuri seară am fost sunaţi pentru a ni se sesiza faptul că pe două din sediile unor instituţii importante din judeţul Giurgiu au apărut afişe cu sigla şi mesajele electorale ale unei formaţiuni politice, alături de două fotografii ce confirmau acest lucru. Era vorba despre sediul Primăriei comunei Iepureşti  şi sediul Poliţiei din comuna Comana. Expeditori erau, aşa cum s-au prezentat, un grup de cetăţeni ce doreau să facă public acest derapaj de la regulile instituite în campania electorală ale alegerilor din 26 mai, în judeţul Giurgiu.

Evident că primul lucru a fost să verificăm ştirea şi să stăm de vorbă cu cei ce se făceau răspunzători de această infracţiune.

Luând legătura cu primarul comunei Iepureşti, Ceauşu Laurenţiu Costin, acesta ne-a spus: Un tâmpit a făcut treaba asta, ce vreţi să vă spun…Eu nu am fost acolo (la Primărie – n. red.) şi asta este. Întrebat dacă afişele au rămas pe geamuri şi în dimineaţa zilei de joi, 23 mai, primarul Ceauşu a precizat: Cum să mai fie? Le-am dat jos imediat ce le-am văzut…!

În cazul afişelor apărute pe geamul sediului Poliţiei din localitatea Comana, am înaintat o adresă Inspectorului Şef al IPJ Giurgiu, Cătălin Georgescu, pentru a ne oferi un punct de vedere.

Cu greu, după o adevărată sarabandă a aruncării pisicii din ograda IPJ Giurgiu către IGPR şi retur, cu puţin timp înainte de închiderea ediţiei am primit, într-un final, un răspuns din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, în care se specifică faptul că sediul nu le-ar aparţine, dar că, totuşi, se efectuează, la nivelul IPJ Giurgiu, verificări în vederea stabilirii împrejurărilor în care a fost afişat materialul.

În concluzie, cele prezentate dovedesc mai degrabă un scenariu pus la cale de adversarii politici ai partidului ce figura pe afişele electorale.

Totuşi, este vorba de incidente izolate, şi nu putem generaliza, mai cu seamă că la nivelul judeţului, campania electorală s-a derulat într-o notă a normalităţii şi, totodată, a legalităţii. (Jurnal)