Executivul, Ciocu mic! Miniștrii vor trebui să respecte CODUL de CONDUITĂ, adică să nu miște în front!!

0
203

program-guvernare Foto: Un pic mai la dreapta domnule ministru…așaaaa și acum un pas înainte. Bine! Pe loc repaus!

Executivul a aprobat, prin memorandum, Codul de conduită al membrilor Guvernului României, document care stabileşte, între altele, că principiile generale care guvernează conduita miniştrilor sunt : „supremaţia Constituţiei şi a legii, prioritatea interesului public, profesionalismul, integritatea morală şi transparenţa în exercitarea demnităţii publice”.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Codul reglementează norme de conduită şi etică pentru miniştri şi are ca obiectiv principal „asigurarea exercitării demnităţii publice de membru al Guvernului în condiţii de integritate, imparţialitate şi transparenţă, ca mijloc de promovare a unei bune guvernanţe, element important al democraţiei”.Principiile generale care guvernează conduita membrilor Guvernului sunt supremaţia Constituţiei şi a legii, prioritatea interesului public, profesionalismul, integritatea morală şi transparenţa în exercitarea demnităţii publice. Astfel, membrii Guvernului au obligaţia să declare, prin orice mijloc, orice situaţie de natura celor care generează conflict de interese sau incompatibilitate. De asemenea, le este interzis să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acţiuni publicitare pentru promovarea unei activităţi comerciale”, mai precizează sursa citată.

În comunicat se arată că membrii Guvernului au obligaţia de a asigura, în condiţiile legii, transparenţa administrativă, în vederea menţinerii încrederii publicului în integritatea, imparţialitatea şi eficacitatea autorităţilor şi instituţiilor publice pe care le reprezintă.

(Jurnal)