EXCLUSIV! Fiul celui mai bun procuror penalist din România a fost închis, pentru Corupție, și în Penitenciarul de la Giurgiu!

0
504

Conform unui site arădean, Adelin Vlai, fiul celui mai bun procuror penalist pe care l-a avut România, George Vlai, ar fi fost găzduit pentru o perioadă de timp în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu…

Adelin Vlai a fost reținut de DNA pe 21 iunie, arestat și inculpat într-un dosar de corupție la Medicină Legală. El a fost trimis în judecată odată cu formularea rechizitoriului, în data de  13 iulie, 2017. El  apela la chimistul angajat la Medicina Legală, care era fratele său, Florin Vlai,  pentru ca acesta să falsifice valori ale alcoolemiei înregistrate la șoferi depistați în trafic. 

Conform surselor, Practic, avocatul racola șoferii prinși beți în trafic, iar, în schimbul unor sume de bani, chimistul de la Medicina Legală falsifica rezultatele analizelor.  Conform acelorași surse din această escrocherie toată lumea avea de câștigat .  Avocații obțineau  onorarii grase , chimistul o sumă constantă   de buzunar,  în timp ce bețivii prinși pe șosea ”obțineau” fapte care se încadrau la contravenții, nicidecum la infracțiuni pentru care ar fi fost grav sancționați.

Cum a ajuns Adelin la Giurgiu…

 Avocatul arădean Adelin Vlai a fost bătut crunt și tâlhărit de 12 colegi de celulă, deținuți în camera de tranzit a Penitenciarului Rahova.  Un deținut din Rahova i-a cerut într-o zi să îi dea ceasul de la mână, iar când acesta a refuzat,  ceilalți colegi de celulă au sărit cu toții pe el și l-au călcat în picioare. De la București  Adelin a fost adus la Penitenciarul Giurgiu  de unde a plecat  la Craiova, iar de acolo la Arad. Evident   într-o stare critică : cu maxilarul fracturat, mai multe coaste rupte, plin de contuzii, fără să i se administreze însă vreun tratament medical” – după cum  a dezvăluit pentru criticarad.ro, o sursă judiciară.

La Arad, avocatul a fost supus unei expertize medico-legale minuțioase și, pe baza acesteia, s-a constituit un dosar de cercetare penală împotriva celor doi ofițeri însoțitori, responsabili de siguranța transportului deținuților. Sursele mai spun că Adelin Vlai ar fi  depus déjà o plângere penală împotriva acestora.

Băiatul procurorului nu este la prima abatere

În 2007 , Adelin Vlai, lucrător vamal la Vama Albița la timpul respectiv, a fost  anchetat pentru acte de corupție, după ce se presupune că ar fi favorizat intrarea în țară a unor cantități mari de țigări de contrabandă .

Soția lui Adelin, cercetată și ea într-o anchetă…

 Conform ziarului Adevărul de Timișoara ( 10 iunie 2010), în anul 2010  vizată de o anchetă a fost şi Andreea Vlai, nora fostului procuror-şef al Secţiei Penale de la Parchetul Tribunalului Arad, George Vlai.  Echipa de control  a CNADNR a declanşat  atunci  ancheta la Agenţia de Control şi Încasări Nădlac, unde lucra Andreea Vlai,  după presupusa şpagă cerută de aceasta celor care transportau echipamentele trupei AC/DC la ieşirea din ţară, în data de 18 mai.  

(Jurnal)