Sâmbătă (14 august) dimineața, în ajunul sărbătorii de Sf. Mărie, în jurul orelor 5:45, la Penitenciarul de maximă siguranță – Giurgiu  un deținut  a încercat să se sinucidă, prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deținere, după cum ne anunțau oficialii unității de detenție.

Conform unor surse din anchetă, deținutul, originar din județul Argeș, ispășea o pedeapsă de patru ani pentru tâlhărie, iar motivul care l-ar fi împins la acest gest ar fi fost legat de faptul că atât soția, cât și alți membri ai familiei, au renunțat să îl mai caute, ceea ce i-ar fi provocat o depresie profundă. De altfel, deținutul se afla în evidența cabinetului medical și a serviciilor de specialitate ale unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament.

 Conform acelorași surse am aflat, în exclusivitate, că persoana respectivă ar mai fi avut până acum tentative de suicid, trei la număr, de fiecare dată deținutul fiind salvat în ultima clipă de către cadrele Penitenciarului.

La momentul producerii tentativei, deținutul se afla la infirmeria Penitenciarului. Pentru a-și duce la bun sfârșit planul de a-și lua viața, individul ar fi apelat la șireturile de la adidași.

(Jurnal)