Cu puțin timp în urmă, ne-a parvenit, în EXCLUSIVITATE, documentul semnat de cei 11 conducători auto, angajați ai operatorului de transport public local de persoane, LIBER TRANS COM, prin care înștiințau atât conducerea unității, cât și Primăria Municipiului Giurgiu, asupra faptului că „astăzi, 30 octombrie 2020, orele 07,15, se declanșează GREVA SPONTANĂ”. 

Iată, mai jos, care sunt motivele declanșării acestei greve: 

„Controale inopinate ale Poliției Locale a Mun. Giurgiu, jud. Giurgiu, în medie de trei sau patru ori consecutiv pe distanța de 1 km pe fiecare traseu al transportului local traseele 1 – 5, cu mențiune a organelor de poliție: „Ultimele modificări de seara anterioară ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență întrunită la Consiliul Județean Giurgiu”, în care au comunicat faptul că s-a modificat regulamentul de transport, obligând transportatorul local, implicit pe noi șoferii, să organizăm așezarea pe scaune, un scaun da, unul nu, a călătorilor și fără nicio persoană în picioare, făcând mențiunea că vom primi amenda de la fiecare echipaj de control. 

Pentru astfel de modificări inopinate solicităm a ne admite greva spontană începând cu orele 07.15 astăzi, 30.10.2020 pe timp nelimitat, până la clarificarea tuturor problemelor ivite referitor la ultimele modificări neașteptate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență de aseară 29.10.2020”, se arată în memoriul șoferilor giurgiuveni. 

(Jurnal)