Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni, pentru prima oară

0
132

Elevii care în zilele probelor scrise de la Evaluarea Naţională sunt găsiți cu febră, la verificarea temperaturii de la intrarea în școală, sau nu pot participa pentru că se află în izolare sau în carantină, cu familia, vor putea să dea examenul pe 29 iunie. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, după discuțiile cu Guvernul despre relaxarea măsurilor restrictive în a doua etapă din starea de alertă.

Şeful statului a precizat că Evaluarea Națională se va desfăşura începând din 15 iunie, apoi va fi şi examenul de Bacalaureat, așa cum au fost planificate, dar s-a luat o decizie pentru elevii de clasa a VIII-a care sunt bolnavi în zilele de examen.

Klaus Iohannis: ”Pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie”.

Klaus Iohannis a mai arătat că pentru examenul de Bacalaureat se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune, în august. Absolvenții de liceu care nu vor da examenele în prima sesiune, din iunie, vor putea să participe la a doua sesiune de Bacalaureat, în august.

(Jurnal)